• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
ABD PARÇALANMANIN EŞİĞİNDE Mİ?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Tabi bu tür marketler hemen her ülkede bulunsa da ABD’dekiler biraz farklı. Gun Shop’lar ABD’ye hastır.

ABD’de silah almak çok kolay olduğu için para bulan markete koşuyor.

Öyle ki New York şehir merkezinde bir adamın evinde yapılan aramada “Uzun namlulu dürbünlü bir suikast tüfeği bulan polis adama sorar;

-Hadi tabancayı v.s anladık da bu namlulu ne için? Adam pişkince,

-Size ne? Geyik avlamak için! Diye cevap vermiş

Türkiye’de basına hepsi düşmese de ABD’de neredeyse her gün silahlı saldırılar sonucu çok sayıda insan hayatını kaybediyor. Basına düşen son silahlı saldırı dün yaşandı:

“Arizona’da silahlı bir saldırgan, bir AVM'de düzenlediği saldırıda en az 3 kişiyi yaraladı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Westgate bölgesinde saldırıyı kaydetmeye aracın içinde başlayıp sosyal medyadan yayınlayan  şahıs, "Merhaba, ben Armando Junior Hernandez. Avcı olacağım." ifadelerinin ardından arka koltuktaki silahları gösterdi.

Daha sonra inerek maske takan saldırgan, silahıyla etrafa rastgele ateş açtı.”

Tabii bunlar vakayı adliyeden sayılacağı için çok da önemsenmiyor.

Ama asıl tehlikeli olan da tam burası. Çünkü silahlanma anayasal bir hak olarak tanınmış ve silahın bol olduğu herkesin her yerde rahatlıkla taşımasına olanak tanındığı için her an ateş alabiliyor.

Hele hele “Vahşi Batı” ünvanlı ABD’de bu “Güç gösterisine” dönüşmüşse tehlikenin boyutunu varın siz düşünün.

ABD’nin nüfusu 320 milyon. Verilere göre kayıtlı silah satışı ülke genelinde 300 milyonu geçmiş

Yani bebekler ve çocuklar çıkartıldığında kişi başına düşen silah sayısı 2’yi buluyor.

Bununla ilgili haberlerin ardı arkası yok:

“ABD'de New York, California, Oklahoma, Washington gibi eyaletlerde silah ve cephane satışları patladı, beyaz Amerikalıların yanı sıra Asya kökenliler de silahlanıyor.
Trump'ın oğlu paylaştığı Twitter mesajıyla silahlananlara destek verdi.
Ulusal Silahlanma Derneği silah satışlarındaki artışı alkışlarken Trump'ın oğlu Donald Trump Jr Twitter hesabından "İhtiyacınız olmaz, taa ki bir gün ihtiyacınız olana kadar" yazdı”.
Trump, Demokratların Korona’ya karşı “Ev’de kal” ve sosyal mesafeyi koruma şeklindeki taleplerine karşı çıkarak kendisini destekleyenleri bu uygulamalara uymamaları konusunda cesaretlendirmiş böylece bazı eyaletlerde silahlı göstericiler meclis binalarını basmıştı.

ABD’deki sınırsız silahlanma yarışının çok yakın bir zamanda başka şekillerde patlak vereceğini ön görmek mümkün.

ABD içindeki farklı kutupların (Ulusalcılar- Küreselciler) iktidar savaşı, PİZZA GATE – OBAMA GATE – EPSTEİN’in SIR ARŞİVİ – YAKLAŞAN YENİ DİJİTAL SİSTEM – KEYNES’yenci EKONOMİK MODELİN SÜRDÜRÜLEMEZ OLUŞU – ABD’nin İHTİŞAMINI KAYBETMESİ gibi birçok neden yakın zamanda ABD içinde Eyaletler arası ekonomik sebeplerle (Kazancın adil bölüşümü konusunda) başlayıp tehditler ve restleşmelerle sürüp ayrışmaya varan bir sürecin yaşanacağını gösteriyor.

Nitekim şimdiden (Kaliforniya - Teksas gibi) bazı eyaletler “Zenginliklerimizi neden başka eyaletlerle paylaşıyoruz?” diye sorgulamaya başladılar bile!

Bu haberler de ilginizi çekebilir