• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Harran Üniversitesinden ipekböceği projesine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kısa bir zaman önce Ziraat odasında başvuruları başlayan ipekböceği projesi, kırsal mahallelerde daha çok rağbet görüyor.

Projeyi incelemek için Hilvan'a gelen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Sabri Çelik, İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar ve İlçe Tarım Müdürü Salih Karataş karşıladı.

Heyet başta kırsal mahallelerde üretim yapılan alanları gezip üreticilerden proje ile ilgili bilgi aldı.

Proje çalışmaları hakkında konuşan Şanlıurfa İl Koordinasyon Kurulu ve Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, projenin ilgi gördüğünü ve projede yer almak isteyenleri Ziraat Odasında kayıt yapmaya davet etti.

 İpar, "5 yıl önce Kaymakamlık ile birlikte başlattığımız projemiz devam etmektedir. Bu nedenle bölgede ilgi görmeye başlayan proje Harran Üniversitesinin dikkatini çekmiş ve bununla ilgili rektörümüz tarafından bir çalışma başlatılmıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde ipekböceği besleme alanlarını yerinde incelemeye gelen heyete projemiz ve üretim ile ilgili bilgi verdik. Bu vesile ile projemizde yer almak ve üretim yapmak isteyen tüm üreticilerimizi odamıza bekliyoruz." dedi (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir