• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
Batman'da Kadir Gecesi çeşitli programlarla ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadir Gecesi programlarının ilki saat 16.00’da Batı Raman KYK Yurdunda Coronavirus nedeniyle karantinada bulunan vatandaşlar için sosyal mesafe ve gerekli güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirildi.

Düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim, ilahi ve kasideler okundu, dualar edildi.

Ardından Batman İl Müftülüğü tarafından Kadir Gecesi özel programı Mehmet Emin Terece Camiinde saat 20.30’da gerçekleştirildi.

Programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Turgut Erhan, Kadir Gecesi'nin manevi iklimi içerikli bir konuşma yaptı.

Erhan, “İslamiyet’ten önce cahiliye zulümlerin arttığı bir dönemde Allah (celle celaluhu) insanları doğru yola sevk etmek ve hakka yöneltmek için Hazreti Peygamberi ve Kur’an-ı Kerim'i gönderdi. Kur’an-ı Kerim, ayların sultanı Ramazan ayının içerisinde olan Kadir Gecesi'nde nazil oldu. Bu gece ilahi rahmetin, bereketin, mağfiretin, feyzin ve nurun tecelli ettiği, duaların kabul edildiği, iyiliklerin, hayırların ve hasenatların makbul olduğu bir gecedir.” dedi.

Konuşmanın ardından program, müftülük personeli mevlithanların okuduğu Türkçe, Kürtçe ve Arapça mevlit, ilahi ve kasidelerle sona erdi.

Kadir Gecesi özel programı, Batman Müftülüğü ve Batman Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir