• DOLAR 32.342
  • EURO 35.146
  • ALTIN 2311.305
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi temizlik araç filosunu genişletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Yenişehir ilçesi CNG dolum tesisinde, farklı özelliklere sahip olan toplamda 110 temizlik aracının tanıtım programı, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımı ile gerçekleşti.

Programa katılan Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarihinin en büyük temizlik araç ve personelinin oluştuğuna dikkat çekerek yaptığı konuşmasında, "Bugün Büyükşehir tarihinin en büyük temizlik araç ve personelinin hizmete girmesini, bir anlamda devam eden çalışmasını çok daha güçlenerek temiz ve güzel bir şehir gerçeğine taşıyacak yeni araçlarımızın hizmete girmesi için bir aradayız. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak büyükşehir sorumluluğundaki 136 ana arter ve caddede gerek temizliğin yapılması gerek çöp toplanması ve taşınması, taşınan alanda her türlü görüntü, gürültü kirliliğine karşı mücadele edilmesi insan ve çevre sağlığı açısından önemlidir." dedi.

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak önceliğimiz halkın sağlığıdır"

Covid-19 ile mücadele sürecine değinen Güzeloğlu, "İçinde bulunduğumuz Coronavirus salgını sürecinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak önceliğimizin halk sağlığı olduğunu çok önceden görerek yaklaşık 2-3 aylık bir dönemde, her alanda çok yoğun ve başarılı bir mücadele sergiliyoruz. Şehrin genel olarak temizliği, vatandaşlarımızın sağlığı, dezenfektan işlemlerinin gerçekleştirilmesi, temel koruyucu sağlık ekipmanlarının temin edilmesi, her türlü olumsuzluklar alanındaki zararlarla mücadele gerçekten örnek bir şekilde gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesindeki araç ve çalışan personel sayısına vurgu yapan Güzeloğlu, "Çevre temizlik hizmetlerinde de bu düşünce ile hareket ederek bu güne kadar gerçekleştirilen yaklaşık 110 araç ve makinalık bir temizlik ordusuyla bugün alandayız. Personel sayımız şu ana kadar hiç olmadığı kadar güçlü, yaklaşık 400 kişiyi kapsamaktadır. Buna bağlı olarak destekleyen birimlerle birlikte temizlik ve çöp hizmetlerimizde 500 personelimize yakın bir görevli Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'nde hizmet vermektedir." şeklinde konuştu.

"Hizmete giren tüm araç ve personeller, Diyarbakır'ı daha iyiye ve güzele taşıyacaktır"

Güzeloğlu, "Bu kararlılığımız her alanda olduğu gibi Diyarbakır'ı geleceğe taşımak noktasındaki iddiamızın bir yansıması olarak görüyoruz. Hizmete giren tüm araç ve personeller Diyarbakır'ı daha iyiye, güzele ve yaşanabilir bir şehir gerçeğine doğru taşıyacaktır inşallah." diye belirtti.

Sıfır atık projesine ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Güzeloğlu, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yapılan yasal düzenleme çerçevesinde sıfır atık konusunda daire kurulacağını ve bununla Diyarbakır'ı öne çıkartacak bir gelişme olduğunun altını çizmek isterim." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir