• DOLAR 32.561
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2427.871
  • ...
Başarısız darbe girişimi sonrası Guidao, sığınmak için Avrupa’yı seçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Venezuela Kurucu Meclisi Başkanı ve iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi Birinci Başkan Yardımcısı Diosdado Cabello, kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif milletvekili Juan Guaido'nun bir Avrupa ülkesi büyükelçiliğine sığınacağını ileri sürdü.

Ülke basınında çıkan habere göre, Cabello, silahlı eylem ve darbe yapmak amacıyla ülkeye girmeye çalışan kişilerin yakalanmasının ardından Guaido'nun kendisine sığınmak amacıyla bir Avrupa ülkesi büyükelçiliği seçtiğini söyledi.

Cabello, Guaido'nun son günlerde ülkeye sızmaya çalışırken yakalanan kişilerle alakası olduğunu savunarak, "Juan gitmek istediği büyükelçiliği seçti, bir Avrupa ülkesine ait. Benim ne hakkında konuştuğumu o da biliyor. Hatta oraya valizler yolladı, ne yapacaklar bu valizlerle? Ne olacak göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Ülkede silahlı eylem ve darbe yapmak amacıyla geldiği düşünülen ve güvenlik güçlerince yakalanan kişilerle ilgisi olduğunu reddeden muhalefet kanadından, bu olaya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir