• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
Bir imza için 30 kamyon taş, HEM İSRAF  HEM KIYIM!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Dünya Koronavirüsle Mücadelede, krize giren ülke ekonomileri tasarruf moduna girmiş ancak bu gidişat birilerinin umurunda değil maalesef.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, CHP’li belediye tarafından ‘Mustafa Kemal’ imzası oluşturmak için büyük bir kıyım ve israfa imza atıldı. Şehrin hakim tepesinde bulunan 20 dönümlük yeşil alan tahrip edilerek yapılan çalışmada 30 kamyon taş taşınarak büyük bir israf yapıldı.

70 metre eninde ve 216 metre boyunda bir alanda çizilen imza, İstanbul güzergahında seyreden uçaklardan görülebilecek büyüklüğe sahip. CHP’li Gemlik Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, imza Şahinyurdu mevkisinde, yaklaşık 10 gün süren çalışmanın ardından tamamlandı.

Tüm dünyanın koronavirüsle mücadelede ederken, insanların virüs nedeniyle evlere kapandığı, işsiz kaldığı böyle bir dönemde mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalar yapması beklenen kurumlardan biri olan Gemlik Belediyesinin böylesi gereksiz bir masrafa imza atması tepkilere neden oldu. 

TAHRİP VE İSRAFA SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Yeşil örtünün tahrip edilerek yapılan israfa sosyal medyadan tepki yağdı. Yazar Faruk Köse “Gemlik'te, 19 Mayıs dolayısıyla şehre hakim tepedeki 20 dönüm alanda, 30 kamyon taş kullanılarak dev "K.Atatürk" imzası oluşturulmuş. Bu iş için harcanan efor, masraf, iş gücü vs. şöyle dursun; 20 dönüm alandaki yeşil örtünün imha edilmesini, bakalım ilk hangi yetkili görecek!” diye yazarak tepkisini dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir