• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
KUMARCILARI VİRÜS BİLE DURDURAMADI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

İstanbul'da koronavirüsle (Kovid-19) mücadele önlemleri kapsamında altıncısı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri ve kumar oynadıkları belirlenen 16 kişiye idari para cezası uygulandı. Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çamlık ve Hamidiye mahallelerinde iki iş yerinde kumar oynatıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Söz konusu adreslere düzenlenen operasyonda, kumar oynadıkları görülen ve Kovid-19'la mücadele önlemlerini ihlal eden 2'si iş yeri sahibi 16 kişiye, 50 bin 880 lira idari para cezası uygulandı. Adreslerde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda oyun pulu ve kartı ile nargileye el konuldu. İş yerleri, zabıta ekiplerince mühürlendi.

TRABZON'DA 8 KİŞİYE 35 BİN LİRA CEZA

Trabzon'da, kumar oynadıkları ve sosyal mesafe kuralına uymadıkları gerekçesiyle 8 kişiye toplam 35 bin lira para ceza uygulandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ortahisar ilçesinde kahvehane işleten bir kişinin, kahvehanelerin kapatılması nedeniyle evinde kumar oynattığı ihbarı üzerine harekete geçti. Adrese düzenlenen operasyonda, 8 kişinin kumar oynadığı masanın üzerinde bulunan 8 bin 115 lira ile 38 deste iskambil kağıdına el konuldu. Evinde kumar oynatan şüpheli hakkında, "kumar oynamak için yer ve imkan sağlama" suçundan adli işlem başlatıldı. Kumar oynayan 8 kişiye ise "kumar oynamak" kabahatinden 1225'er lira, sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesiyle de 3 bin 150'şer lira olmak üzere toplam 35 bin lira idari para cezası kesildi.

KONYA 11 KİŞİYE 37 BİN 800 LİRA CEZA

Konya'nın Akşehir ilçesinde de, önceki gün yapılan operasyonda kumar oynadıkları iddiasıyla 11 kişiye 37 bin 800 lira para ceza uygulandı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Alanyurt Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında kumar oynandığı ihbarı aldı. Adrese düzenlenen operasyonda kumar oynadıkları tespit edilen 11 kişiye 37 bin 800 lira para cezası uygulandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir