• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Yemen ordusu, 6 askeri noktayı geri aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SANA (AA) 

Orduya ait basın merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 7'nci Askeri Bölge Komutanı Tuğgeneral Muhammed Mişli, halk direniş güçleri tarafından desteklenen orduya bağlı birliklerin sahada ilerleme kaydettiğini, Sana'nın yaklaşık 50 kilometre doğusundaki Nihm ilçesinde bazı dağlık bölgelerde kontrolün yeniden sağlandığını ifade etti.

Mişli, operasyonlar sırasında Ed-Dahil, El-Alak, Er-Ramet, El-Agar, Safra Şennen ile Ed-Deşuş bölgelerinde denetimin sağlandığını aktardı.

Husi milislerin daha önce bu bölgelerde konuşlandığını belirten Mişli, ordu birliklerinin ilerlemesi kapsamında çatışmaların devam ettiğini, Nihm'e bağlı stratejik Buhra Dağı yönünde direnişin olduğunu belirtti.

Mişli, birliklerin bölgede 11 kilometre kadar ilerlediğini, çatışmalarda milislerin büyük zayiat verdiğini aktardı.

Husilerden konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

Yemen ordusu 18 Mayıs'ta Nihm ilçesinde stratejik askeri noktaları ele geçirdiğini ve çatışmalarda 20 Husi milisin öldüğünü duyurmuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir