• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Kadir Gecesi ibadet ve dualarla evlerde ihya ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam alemi, bu yıl Ramazan ayını yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler ve tedbirler kapsamında teravih namazı, mukabele, toplu iftar ve sahur gibi bu ayın birçok güzelliğinden mahrum geçirdi.

Her Ramazan ayında tıklım tıklım olan camiler, bu yıl Covid-19 nedeniyle Miraç ve Beraat Kandili'nde olduğu gibi bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nde de boş ve öksüz kaldı. Gaziantepliler, önceki kandillerde olduğu gibi Kadir Gecesi'ni de ailece evlerinde ihya ediyor.

Her Kadir Gecesi'nde kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk demeden 7'den 70'e camilere akın eden ve bu mübarek geceyi camilerde ibadet ve dualarla sabah saatlerine kadar ihya eden halk, bu yıl ise camilerin Covid-19 salgını nedeniyle kapalı olmasından dolayı geceyi evlerinde ihya etmek zorunda kalıyor.

 

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olarak bilinen Kadir Gecesi'ni evlerinde ibadetle geçiren halk, bütün İslam âlemi için de dua ettiklerini belirterek, bu gecenin virüs salgınından kurtulmak için de bir vesile olması temennisinde bulundular.

Kadir Gecesi'ni camilerde ihya edemediklerinden dolayı hüzünlendiklerini belirten Gaziantepliler, her ne kadar camiler kapalı olsa da geceyi evlerinde ihya edeceklerini söylediler.

Evlerinde ailece Kur'an-ı Kerim okuyan, namazlarını kılan halk, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının bir an önce yok olması, ölümlerin sona ermesi ve hastaların iyileşmesi için de dua ediyor.

"Ramazan ayına ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne ulaştırdığı için Allah'a sonsuz hamd-u senalar olsun"

Kadir Gecesi'ni ailece evde ihya ettiklerini belirten Mehmet Yıldırım, kandil gecelerinde camide toplu olarak ibadet yapamamanın, üzüntü verici olduğuna dikkat çekti.

Covid-19 salgını nedeniyle geceyi evde ihya etmek zorunda kaldıklarını belirten Yıldırım, "Öncelikle Allah-u Teala bizi Ramazan ayına ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne ulaştırdığı için sonsuz hamd-u senalar olsun. Bu salgın dolayısıyla yaklaşık üç aydır camilerimiz kapalı. Ama biz bu durumu fırsata çevirdik. Ramazan boyunca ailece evde mukabelemizi yaptık ve teravih namazı kıldık. Mübarek geceleri de ailece evde ihya ettik. Elimizden geldiği kadar da Ramazan ayını ihya etmeye çalışıyoruz. Ailemizle olabildiğince güzel vakit geçirmeye çalışıyoruz. Daha güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Tabi gönül isterdi ki bu Kadir Gecesi'nde camide olalım. Ama camide olamadık. İnşallah bir an önce bu salgın hastalıktan kurtuluruz, tekrar camilerimiz açılır da hem camilerimizde tekrar teravih namazlarımızı kılar, mukabelemizi yaparız, hem de bu gecelerimizi ihya ederiz." dedi.

"İslam alemine ve Müslümanlara dua ettik"

Kadir Gecesi'ni camide ihya edemediği için üzüldüğünü belirten Yıldırım, "Kadir Gecesi'nde bu bir ay boyunca okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'in hatim duasını yaptık. Ailece tespihatımızı yaptık ve teravih namazımızı kıldık, İslam alemine ve Müslümanların içinde bulundukları sıkıntılı durumdan kurtulmaları için dua ettik. Yine insanlığın üzerindeki bu salgının kalkması için bol bol dua ettik. İnşallah bir an önce de bu salgını atlatırız. Allah-u Teala bizleri cehennemden azad olan ve razı olduğu kullarından eylesin. Tüm İslam aleminin Kadir Gecesi mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

"Camilerde ibadet etmek daha güzel oluyor"

Kadir Gecesi'ni camide ihya etmeyi çok istediğini belirten Nursena Yıldırım da salgın nedeniyle camilerin kapalı olduğunu ve bu nedenle geceyi evde ailece evde ihya ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

Bu yılki Ramazan ayı geçtiğimiz yıllardaki Ramazan ayı gibi olmadı. Bu Ramazan bizim için çok farklı bir Ramazan oldu. Teravih namazını camilerde değil de ailemizle birlikte evimizde kılmak zorunda kaldık. Ama bu da bizim için güzel bir farklılık oldu. Bu Ramazan ailemizle daha çok güzel vakit geçirdik. Tesbihat yaptık, Kur'an-ı Kerim okuduk. İnşallah bu virüsü atlatırız, teravih namazımızı, Kadir Gecesi'ni tekrardan camilerde ihya ederiz. Çünkü camilerde ibadet etmek daha güzel oluyor.

"Camiye gidemediğimiz için üzülüyorum"

Mustafa Yıldırım ise, "Geçtiğimiz yıllarda her zaman Ramazan boyunca camiye giderdik, kandillerimizi de camide ihya ederdik. Coronavirus salgını nedeniyle bu yıl evlerimize kapandık. Salgın nedeniyle camiler kapalı olduğundan teravih namazlarımızı evde kılıyor, Kadir Gecesi'ni de evde ihya ediyoruz. Camiye gidemediğimiz için üzülüyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir