• DOLAR 32.501
  • EURO 34.588
  • ALTIN 2490.09
  • ...

DOĞRUHABER

İlk vakaları Çin’in Vuhan kentinde görülen ardından dünyanın birçok ülkesine yayılan yeni tip korona virüsünün meydana getirdiği yıkımların çeşitli branşlarda etkisini göstermeye başladığı bu süreçte Türkiye Düşünce Platformu Araştırma Komisyonu tarafından salgının ekonomik etkilerine dair “COVID-19 ve Etkileri: Türkiye Analizi” başlıklı bir rapor yayınlandı.

TÜRKİYE'NİN MÜCADELESİ TAKDİR TOPLADI

Raporda, Çin - Türkiye ilişkileri, virüsün dünya üzerindeki etkileri, geçmiş ve gelecek ekonomik planlar, küresel sermayenin akışı gibi birçok konu ele alındı. Raporda, Türkiye’nin pandemiye yönelik önlemleri ve başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere bilim kurulunun ortaya koyduğu özverili çalışmalar takdir edildi. Raporda Çin’in kısa vadede küresel sermayenin rağbet ettiği bir ekonomik havuz oluşturduğuna, dünyanın işçi fabrikası gibi çalıştığına ve son zamanlarda marka reyonlarında bulunan ürünlerine de değinildi.

ALTERNATİF ARAYANLAR İÇİN FIRSAT

Türkiye’nin daha önce dünya ülkeleriyle yaptığı ticari çalışmalara da değinilen raporda özellikle salgının Çin’e alternatif arayan şirketler için bir değerlendirme fırsatı sunduğu ve bu süreçte ülkemizin atacağı adımların çok önemli olduğuna dikkat çekildi. Tüm dünya ülkelerinin bu krizi fırsata çevirmek için çeşitli çalışmalarda bulunduğu, ülkemizin de yapması gereken hamleler ve mevcudun dışında senaryo analizi ile ilgili bazı hususlar raporda yer aldı.

RAPORUN TAMAMINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN