• DOLAR 32.55
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2433.301
  • ...
Otobüs bilet fiyatlarına 'zam' değil güncelleme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Koronavirüs salgının sonrası sosyal mesafe kuralından dolayı yolcularını yarı yarıya kaybeden otobüs firmaları fiyat 'güncellemesi'nde bulundu. Vatandaşlar fiyatların çok pahalı olduğunu söylerken İstanbul-Diyarbakır arası biletler 400 liraya alıcı buluyor.

Yüksek fiyatlar vatandaşı mağdur etti. Bu mağduriyet üzerine otobüs bilet fiyatında taban ve tavan fiyat güncellemesine gidildi. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan tebliğe göre, yolcu otobüsü bileti taban ve tavan fiyatları belirlendi. Peki otobüs bilet fiyatları ne kadar? Bilet fiyatları kaç para? Ankara İstanbul otobüs bilet fiyatları ne kadar?

En son 2013 yılında güncellenen tarifede 101-115 Km arasında 13 Tl olan bilet taşıma ücreti 100 Tl olacak. 116 ile 130 km arasında ise 14 Tl'den 105 TL'ye çıkartıldı. Karayollarında taşımacılık faaliyetleri yapan firmaların tebliğ kararından sonra tavan fiyattan fazla yolcu taşıyamayacak.

Özellikle son günlerde otobüs fiyatlarının aşırı pahalı olması nedeniyle şikayetlerin arttığı ifade ediliyor. Otobüsler kapasitesinin yarı oranında müşteri taşıyabiliyorlar. Buna bağlı olarak otobüs bilet fiyatlarında artış yaşandı.

Ankara ile İstanbul arasında 460 Km mesafe bulunuyor. Yeni tavan fiyat tarifesine göre en fazla bilet fiyatı 160 Tl olabilecek. Bilet fiyatlarına bakıldığında ortalama bilet fiyatı 200 Tl olarak alınabilmekte. İstanbul -Diyarbakır arası biletler ise 400 liraya kadar alıcı buluyor.

Yolcu taşımacılığı yapacak firmaların yetki belgelerinde belirlenecek taban fiyattan taşıma yapılabilecek. En fazla otobüs bileti ise açıklanan tebliğe göre uygulanacak. Fiyat tarifesi 31/7/2020 tarihine kadar uygulanacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir