• DOLAR 32.344
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2283.123
  • ...
Avustralya İletişim Bakanı: "5G Coronavirus'ü yaymaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avustralya İletişim Bakanı Paul Fletcher, radyo dalgalarının zararlı etkileri olduğuna dair hiçbir kanıt bulunmadığını ileri sürdü.

Fletcher, "5G ve Coronavirus arasında bir bağlantı olduğuna dair herhangi bir iddia tamamen temelsizdir. 5G Coronavirus'e neden olmaz ve yaymaz." dedi.

Fletcher, bu tür yanlış bilgilendirmelerin yayılmasının tehlikeli ve topluma zararlı olabileceğini belirterek  İngiltere ve Yeni Zelanda'daki baz istasyonlarına yapılan kundaklamaya eylemlerini hatırlatarak, "Telekomünikasyon tesislerine saldırmak ya da müdahale etmek ceza gerektiren bir suçtur. Avustralya hükümeti, iletişim altyapısına zarar verilmesine müsamaha göstermeyecek. Şüpheli bir durum halinde Avustralyalıları yerel polise bildirmeye çağırıyorum. Cep telefonu şebekelerine zarar vermek bir kişinin Acil Sağlık telefonu ile iletişim kurmasına engel olabilir, bu da kişiyi ölümle riskiyle karşı karşıya bırakabilir." ifadelerini kullandı

Baş Tıbbi Memur Brendan Murphy de teknoloji ile Covid-19'un yayılması arasındaki bağlantıyı reddetmişti.

Murphy, şu ifadelere dikkat çekmişti:

"5G ve Covid-19 arasında bir bağlantı yoktur. 5G, Covid-19'a neden olmaz, Covid-19'u yaymaz. Ayrıca Covid-19'un şiddetini arttırmaz veya insanları Covid-19'a daha savunmasız hale getirmez.

WiFi'nizi kapatmak sizi Covid-19'dan korumaz. Kendinizi korumanın en iyi yolu fiziksel mesafeyi korumak, hijyeni uygulamak ve varsa soğuk algınlığı veya grip benzeri belirtileriniz evde kalmaktır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir