• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...
Batman halkı: “Müslümanlar birleşirse Kudüs de özgürleşecektir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyonist terör rejimi işgali altında bulunan Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın durumuna ve Filistinlilerin yaşadıkları zulme dikkat çekmek için her yıl Ramazan ayının son Cuma günü dünyanın ve Türkiye'nin birçok noktasında "Dünya Kudüs Günü" olarak kutlanıyor.

Her yıl Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde: siyasi parti ve STK temsilcileri, âlimler, kanaat önderleri ile kalabalık bir kitlenin katıldığı, “Kudüs’ün Özgürlüğü Ümmetin Özgürlüğüdür” sloganıyla yapılan basın açıklamaları bu sene yen tip Coronavirus nedeniyle yapılamadı.

Konuya ilişkin İLKHA’ya konuşan Batmanlı vatandaş, Kudüs’ün Müslümanların birlik olmasıyla özgür kalabileceğine dikkat çekti.

“Müslümanlar birleşirse Kudüs te özgürleşecektir”

Müslümanların öncelikle işgal şebekesi karşısında birlik olmaları gerektiğini vurgulayan esnaf Nurullah Çınar, “Yıllardan beri Müslümanlara yapılan bir zülüm var. Kudüs Müslümanların bağrında kanayan bir yaradır. İnanıyorum ki Müslümanlar birleşirse Kudüs de özgürleşecektir. Bir gün inşallah zafer inananların olacaktır. Dünya Kudüs Günü’nü kutlar ve Allah her daim Müslümanların yardımcısı oldun.” dedi.

“Her zaman Filistin için dua ediyoruz”

Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu belirten vatandaş Semanur Cihangir, “Kudüs işgalcilerin başkenti değildir ve kesinlikle kabul etmiyoruz. Müslümanların birlik ve beraberlik içinde olmaları gerekir. Namazlarımızda ve dualarımızda her zaman Filistin için dua ediyoruz. Filistin bizim kanayan yaramızdır, ümmetin vazgeçilmezi, gözbebeği, kıymetlisi ve biz Müslümanlarında ilk göz nurudur.” diye konuştu.

“Kudüs’ün huzuru insanlığın huzurdur”

Kudüs’ün bütün semavi dinlerin ortak paydası olduğunu belirten Vatandaş Mehmet Salih Abracı da “Selahaddin Eyyubi nasıl Kudüs’ü diğer dinlere İslam bayrağı altında açmışsa inşallah tekrar İslam’ın hâkimiyetin de insanlık huzura kavuşacaktır. Kudüs İslam içinde vazgeçilmez bir yer olduğundan dolayı biz ondan vazgeçemeyiz. Kudüs’ün huzuru insanlığın huzurdur. İnşallah İslam’ın bayrağıyla Kudüs huzur bulacaktır.” dedi 

“Siyonistler sadece İslam’ın değil bütün insanlığın düşmanıdır”

Abracı, “Müslümanlar hoşgörülü olduğu kadar diğer ehli kitaplar hoşgörülü değildir. İslam’ın tekrar dünyaya payidar olması Kudüs’ün özgürleşmesinden geçer. Coronavirus’ten dolayı ibadete kapanan Mescid-i Aksa ve Mekke’nin en kısa zaman da salgın hastalığın bitmesini ve tekrar ibadete açılması için Allah’a dua ediyoruz. Hasatlığın ve Siyonizm’in bitmesiyle inşallah Allah bize oralara gitmeyi nasip eder. Kudüs bizim canımız, ciğerimizdir, Bizim damarlarımızda nasıl kan dolaşıyorsa Kudüs’te İslam ümmetinin damarlarında dolaşan bir kan gibidir. İnsanlığın huzuru ve akan kanın durması için Kudüs’ün özgür olmasından geçer. İşgalciler kendini hak sahibi zannede bilir ama genel olarak insanlara zarar veren kötülükten başka bir şey değildir. İşgalciler sadece İslam’ın değil bütün insanlığın düşmanıdır.” diye konuştu.

Kudüs’e sahip çıkmazsak en büyük kutsalımız olan Mekke de elimizden gider”

Vatandaş Özcan Üşme ise şöyle dedi:

“Kudüs İslam’ın ilk kıblesi olduğundan biz Müslümanlar için çok değerlidir. Müslümanlar bir olamadığından ve sesiz kaldıklarından dolayı Kudüs hala esaret altında. Müslümanlar sesiz olunca zalimler daha çok güç kazanıyor daha çok cesaretleniyorlar. İnşallah Müslümanlar bir olurlar ve en kısa zaman da Kudüs, Siyonistlerin esaretinden çıkar ve tekrar özgürlüğüne kavuşur. Emperyalistlerin arkasındaki güç olan Emperyalist Amerika elindeki güçten dolayı her şeyi oldubittiyle yapıyor. Onlarda adalet diye bir şey yok. Buda biz Müslümanların eksikliğinden kaynaklanıyor. Emperyalist Amerika, Müslümanların üzerinde gücünü kullandığından bu cesareti alıyor.  Biz Müslümanlar böyle olduğumuz sürece en büyük kutsalımız olan Mekke ve diğer kutsallarımızda elimizden gider. Buradaki en büyük hatayı kendimizde bulmamız lazım. Küfür zaten kendi işini yapıyor. Çünkü zülüm onların işi ve işleri Müslümanları yok etmektir. Allah en kısa zaman da Müslümanların birlik ve beraberliğini bütünleştirsin inşallah. Son olarak Kudüs ümmetindir ve ümmetin kalacak.”

“İsrail bir terör rejimidir”

Vatandaş Adnan Çetiz, “Kudüs ümmetin kanayan yarasıdır. Kudüs özgürlüğüne kavuşmadığı sürece ümmet içinde bulunduğu bu buhranlı durumdan hiçbir zaman kurtulamayacaktır. Kudüs ümmetin onuru ve şerefidir. Ümmetin özgürlüğü Kudüs’ün özgürleşmesine bağdır. Siyonist işgalcileri devlet olarak tanımıyoruz, onlar sadece bir terör rejimidir. Bunlar, Müslümanların bölgesine geldiğinden beri kan ve gözyaşı o kutsal topaklarda eksik olmamıştır. Siyonistler var olduğu sürece kan ve gözyaşı dinmeyecektir. Huzur ve barış ortamı ancak işgalcilerin tamamen yok olmasıyla sağlanır. Bu vesileyle dünya Kudüs gününü kutlarım.  Kudüs ümmetindir ve ümmetin olacaktır.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir