• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MUSTAFA KARATAŞ’I 9 KÖYDEN KOVMAYIN, KORUYUN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER – HABER YORUM

Daha önce bu konunun tartışması bir hayli yapılmasına rağmen ne yazık ki toplum hala meseleyi önemsemediğinden dolayı ne denli tehlikelere yol açabileceğini anlayabilmiş değil.

Sn. Erdoğan, başbakanlığı döneminde defaatle “Irkçılık Şeytan’ın işidir, ilk başlatan Şeytan’dır.” Diyerek ırkçılığı yermiş ve karşı olduğunu belirtmişti.

Doğru olan da bu. Nitekim Yüce Allah(cc) Kur’an-ı Kerim’de Şeytan aleyhilla’nenin, kendisiyle Hz. Adem arasındaki kıyası ve sonuçlarını şöyle buyurur:

Araf Suresi:

“Andolsun, sizi yarattık. Sonra size şekil verdik. Sonra da meleklere, "Adem için saygı ile eğilin" dedik. İblisten başka hepsi saygı ile eğildiler. O, saygı ile eğilenlerden olmadı (11)

Allah, "Sana emrettiğim zaman seni saygı ile eğilmekten ne alıkoydu?" dedi. (O da) "Ben ondan hayırlıyım. Çünkü beni ateşten yarattın. Onu ise çamurdan yarattın" dedi. (12)

Allah, "Şimdi in aşağı oradan. Çünkü senin orada büyüklük taslamak haddine değil! Hemen çık! Çünkü sen aşağılıklardansın" dedi.” (13)

Buraya kadar anlatılanları geçen zaman içinde neredeyse duymayan kalmadı.

Şimdi ülke olarak herkes Koronavirüs belasına odaklanmışken ve artık insanlar “Irkçılık” gibi çağdışı şeylerle uğraşmazlar denilirken Mübarek Ramazan Ay’ının bereketiyle dua eden, bildiği doğruları ekrandan vatandaşla paylaşan Prof. Dr. Mustafa Karataş hocaya sosyal medyadan ateş püskürüyorlar.

Sebebine gelince:

Haberler şöyle ;

“İftar programında Türkçülüğü bölücülük olarak nitelemesine milliyetçi camiadan büyük tepki var. Kanal 7 ekranlarında canlı olarak iftar programı yapan Prof. Dr. Mustafa Karataş bölücülüğü anlatırken ülkücüleri fena kızdırdı.

Programda bölücülüğe karşı bir konuşma yapan Karataş, Türkçülüğün de 'Kürtçülük' gibi bölücülük olduğunu söyledi. Bu durum tepkiyle karşılanırken, milliyetçi hesaplardan sosyal medyada sert tepkiler gösterildi.

Tepkilerin ardından bir paylaşım yapan Karataş, “Allah’ım! Beni önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden muhafaza eyle!” diye yazdı

Sosyal medyadaki bu paylaşımlardan sonra bu ülkede hala birilerinin birilerini ikinci sınıf insan olarak görmeye devam ettiği anlaşılıyor.

Şeytan, kendi hammaddesinin Hz. Adem’den farklı ve üstün olduğunu düşündüğü için ırkçılık yapıyordu.

Acaba günümüzün ırkçıları/faşistleri herkesin hammaddesi toprak olmasına rağmen neye dayanarak üstünlük taslıyorlar? Kanları mı daha kırmızı?

Tenleri mi daha muhteşem ne ne?

Onları üstün kıldığını düşündükleri ama berikilerde olmayan ne?

Irkçılık yapan insanlar kendilerini Şeytanla özdeşleştiren bu kadar hocayı dinlemiyorlar bari Araf Suresi 13. ayeti bir daha okusalar.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir