• DOLAR 32.602
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2492.838
  • ...
Berber ve Kuaförler Odası: Berberler virüsü yayıyormuş gibi lanse ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle 21 Mart'ta kapatılan berber ve kuaför salonları 11 Mayıs tarihi itibariyle sıkı tedbir ve önlemler alınarak tekrar hizmet vermeye başlamıştı. Malatya’da hizmet veren berber ve kuaförlerin yapılan testlerinde 3 kişinin sonucu pozitif çıkması üzerine iş yerleri mühürlenerek şahıslar karantinaya alınmıştı.

 

Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, sosyal medya hesabı Twitter’da yaptığı açıklamayla 3 berberin test sonuçlarının pozitif çıktığını duyurmuştu.

Yapılan açıklama ile birlikte berber, kuaför salonlarının virüsü vatandaşlara yaydığı gibi lanse edilmeye çalışıldığını ve bunun da kendilerini mağdur ettiğini dile getiren Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, yetkililere çağrıda bulundu.

Özalper bölgesindeki berber salonunda Covid-19’un tespit edilmesi üzerine dün akşam itibariyle yapılan testlerde sonucun negatif çıktığını belirten Toptaş, sağlık açısından tüm tedbirlerin alındığını ve hiçbir sıkıntılarının olmadığını kaydetti. Vatandaşların gönül rahatlığıyla berber ve kuaför salonlarına gelebileceklerini de ekledi.

Bayrama yakın bir süreçte yapılan açıklamanın kendilerini çok etkilediğini belirten kuaför esnafı Naim Şakar, vatandaşların söylentilere inanmalarını istedi.

“Yapılan bu talihsiz açıklama işlerimizi alt üst etmiş durumda”

İl Sağlık Müdürünün Berber ve Kuaförlerde Covid-19 virüsünün tespit edildiği açıklaması üzerine meslektaşlarının yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için açıklama yapma gereği duyduklarını söyleyen Toptaş, “11 Mayıs itibariyle berber ve kuaförlerin açılması ile birlikte işlerimiz çok güzel gidiyordu. Ama talihsiz bir açıklamayla sanki Malatya'daki berber ve kuaför salonları bu virüsü vatandaşlara yayıyormuş gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Biz buna karşıyız ve böyle bir şeyin olmadığını Malatya'daki bütün hemşerilerimize anlatmak istiyoruz. Malatya'daki berber ve kuaför salonlarının hijyen ortamlarını 11 Mayıs'tan itibaren denetliyoruz. Bununla ilgili Malatya Valiliğimiz de bir ekip kurdu. Yüzde 90 civarında meslektaşlarımızın hijyen kurallarına uyduğunu gördük. Yapılan bu talihsiz açıklama işlerimizi alt üst etmiş durumda. Bir an önce yetkililer tarafından bir açıklama yapılmasını istiyoruz.” dedi.

“Herhangi bir sıkıntımız yok, vatandaşlarımız berber ve kuaförlere gidebilirler”

Kendilerinin hedef alındığını iddia eden Toptaş, “Neden özellikle berber ve kuaför camiası hedef gösteriliyor? Açıklama ile birlikte Malatya'daki bütün esnafımız iş yapamaz hale geldi. Ben buradan bütün Malatyalı vatandaşlarıma çağrıda bulunmak istiyorum, herhangi bir sıkıntımız yok. Berber, kuaförlere gidebilirler. Hijyen ortamı sağlanmış durumda. Zaten virüs bulunan arkadaşlarımızın iş yerleri mühürlü durumda. Açık olan berberlerimizde herhangi bir sıkıntı yok. Özalper bölgesinde sonucu pozitif çıkan bir salonumuzda meslektaşımız çalışanı ve müşterilerin dün yapılan testleri de negatif çıktı. Yetkililerin bu konu ile ilgili bir açıklama yapmasını ve camiayı hedef göstermemelerini istiyoruz.” diye konuştu.

“Korkudan artık kimse tıraş olmaya gelmiyor”

Söylentilerden dolayı çok rahatsız olduklarını ve artık iş yapamaz hale geldiklerini belirten kuaför esnafı Naim Şakar ise şunları söyledi: “İlk işe başladığımızda çalışıyorduk ama şimdi iş tamamen durdu, çok kötü durumdayız. Korkudan artık kimse tıraş olmaya gelmiyor, akşama kadar boş boş oturuyoruz. Bayrama yakın bir süreçte yapılan bu açıklama kötü oldu, bundan rahatsız olduk. Lütfen yapılan yanlış düzeltilsin, biz de çalışmak istiyoruz. Vatandaşlarımız bu söylentilere inanmasınlar.”(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir