• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
PUTİN’DEN ÖNEMLİ TESPİTLER!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YUSUF CAN – HABER YORUM

Çoğunluğunu yine Batılıların oluşturduğu araştırmacılar Uygarlıkları tasnif ederken genellikle Doğu Uygarlıkları ve Batı Uygarlıkları diyerek ikye ayırırlar.

Bizim de sık sık ‘Batı Medeniyeti/Uygarlığı’ diye atıfta bulunduğumuz kısımda Avrupa ve Kuzey Amerika ülkeleri bulunurken, Rusya da sahip olduğu inanç ve yaşam tarzından dolayı bu kategoride değerlendiririz, özellikle İslam Dünyasına bakış açılarından dolayı aralarnda hiçbir farkın olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

Doğu Uygarlığı denilen kısımda;Hint alt kıtası, Uzak Doğu, Avustralya, Orta Doğu, Orta Asya ve Yakın Doğu bölgeleri gösterilir. Ancak Avusturalya-Yeni Zelanda- Güney Kore ve Japonya, sahip oldukları gelişmişlik düzeyi ve tabi oldukları Batı kültürü nedeniyle yine Batılı olarak kabul edilirler.

Doğu Uygarlığı kısmında ele alınan Rusya’nın lideri Putin ikinci defadır “Yapay zekaya ve bu bağlamdaki teknolojilerin geleceği şekillendireceğine işaret ediyor.

Bu defaki;

“Rusya'nın sadece bir ülke olmadığını belirten Devlet Başkanı Vladimir Putin,  zengin gelenekleri, çok uluslu yapısı, barındırdığı birçok kültürü ve dini sayesinde ayrı bir uygarlık olduğunu vurguladı.

Rus devlet televizyonu Rossiya 1'de yayınlanan 'Moskova. Kremlin. Putin' programında açıklamaları yayımlanan Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın uygarlığını korumak için yüksek teknolojilerin geliştirilmesine odaklanması gerektiğini söyledi.

“Yeni teknolojiler ortaya çıktı, bu teknolojiler dünyayı değiştirecek, hatta şimdiden değiştiriyor” diyen Putin, yapay zekayı, insansız araçları, genetiği, tıp ve eğitimi örnek göstererek ekledi:

“Tüm bunlar, ülkenin üzerinde gelişeceği altyapı olacak."

'Rusya'nın sadece bir ülke olmayıp zengin gelenekleri, çok uluslu yapısı, barındırdığı birçok kültürü ve dini sayesinde ayrı bir uygarlık olduğunu' vurgulayan Putin, şöyle devam etti:

“Eğer bu uygarlığı korumak istiyorsak, elbette ki vurguyu özellikle yüksek teknolojilere ve ilerideki gelişimlerine yapmalıyız."

Putin Rusya’yı  farklı bir uygarlık olarak ele almakla Rus/Rusya Kültür havzasını bir Medeniyet olarak insanlığa takdim ediyor. Oysa bu havza sadece bir Kültür Havzasıdır. Putin’in Uygarlık vurgusu boşuna yapılmış bir konuşma değil elbet.

Bu yorumun temelinde SSCB artığı görünmekten kurtulup o şaşalı(!) günlerin de ötesine geçme hedefi var.

Yani Rusya’yı, son demlerini yaşayan Batı Uygarlığının tahtına oturtmak için uğraşmalıyız demek istiyor.

İkinci olarak Putin teknolojik gelişmelerin, “Rus Uygarlığını” diri ve uzun ömürlü kılacağına işaret ediyor.

Putin’in teknoloji ile ilgili tespitlerinin yerinde olduğu konusu ise tartışmasız bir gerçek

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir