• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
Katar'dan Filistinli yoksul gençlerin evlenmesine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'deki Filistin Gençlik ve Spor Bakanlığı Vekili Ahmed Muhaysin, Gazze şehrinde düzenlenen toplantısında, Filistinli yoksul gençlerin evlenmesine destek için Katar tarafından gönderilen ve toplamda iki milyon doları bulacak olan yardımları dağıtmaya başladıklarını açıkladı.

Vekil Muhaysin, yardımların 35-40 yaşları arasında olan ve evlilik gerçekleştirmek için maddi kaynaktan yoksun olan gençlere dağıtılacağı ifade edildi.

Muhaysin, 500 gencin bu yardımdan yararlanacağını ve her bir gence 2 bin dolarlık kısmı peşin diğer 2 bin dolarlık kısmının ise belirlenen düğün tarihinden sonra olmak üzere toplam 4 bin dolar yardım verileceğini belirtti.

Muhaysin, siyonist işgal rejiminin ablukası karşısında büyük zorluklar yaşayan ve büyük ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya gelen gençlerin öğrenim, evlilik ve ev kurmak için yapılacak yardımlara büyük ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Katar Emiri Temim bin Hamed Al-i Sani, mayıs 2019'da Filistin'in Batı Şeria ve Gazze bölgesinde yaşayan Filistinlilere 480 milyon dolar yardımda bulunmayı söz vermişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir