• DOLAR 32.386
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.86
  • ...
İBB’den 962 muhtara 2500 Tl’lik telefon! HANİ TASARRUF?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Seçimden önce CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun en büyük vaadi tasarruf olmuştu. Ancak göreve geldikten sonra birçok müsrifliğe imza atan CHP'li belediye başkanı şimdi de 962 muhtara piyasa değeri yaklaşık 2500 lira olan telefon gönderdi.

İBB BORÇ İÇİNDE

 Göreve geldiği ilk günden itibaren yaptığı icraatlarla değil siyasi çekişmelerle gündeme gelen İstanbul Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, bir yandan da belediyeyi borç batağına sürüklüyor. İBB Başkanı, son olarak acil olarak yapılan meclis toplantısında yine 6 kalemde iç borçlanma talep etti.

MİLYONLARCA KİŞİNİN FATURASI USULSÜZ KESİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan İGDAŞ, salgını bahane ederek doğalgaz faturalarını yasalara aykırı olarak 35-45 gün aralığında kesti. Kabarık faturaları gören vatandaş EPDK'ya şikayette bulunarak çözüm bulunmasını istedi. Bunun üzerine İBB, faturaların yeniden düzenleneceği açıklaması yaptı anacak EPDK, usulsüz kesilen faturalar ile ilgili işlem başlattı.

İŞÇİLERİN MAAŞLARI ÖDENMİYOR İDDİASI

Bir iddiaya göre ise İBB işçilerine maaş vermeyecek duruma geldi. İBB'ye bağlı Spor A.Ş çalışanlarına maaşların geç ödendiği ve işçilerin mağdur edildiği belirtildi. Bunun üzerine şirket, çalışanlarına mesaj atarak maaşların en kısa zamanda ödeneceği söylendi.

BUNCA SIKINTININ İÇERSİNDE MUHTARLARA TELEFON GÖNDERDİ

Gerek dünyada gerekse de Türkiye'de koronavirüsten dolayı büyük bir ekonomik dar boğaz beklenirken İBB Başkanının 962 muhtara değeri 2500 lira olan telefon göndermesi tepki çekti. Hem belediyenin kaynaklarının yetersiz olduğunu iddia edip borçlanma talep eden hem de muhtarlara telefon gönderen CHP'li Ekrem İmamoğlu, 'bu ne perhiz bu ne lahana turşusu' dedirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir