• DOLAR 32.437
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2488.387
  • ...
IHO EBRAR'dan ihtiyaç sahibi ailelere ramazan yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkezi Hollanda'da bulunan uluslararası insani yardım kuruluşu IHO EBRAR'ın Türkiye'deki yardım çalışmaları sürüyor. “Hayat Birlikte Güzel” sloganıyla Ramazan ayı yardımlarına devam eden IHO-EBRAR birçok il, ilçe ve belde de ramazan ayı yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Hayırseverlerin desteğiyle topladıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran IHO-EBRAR, Umut Kervanı aracılığıyla Mardin’in Dargeçit ilçesinde onlarca muhtaç aileye Ramazan gıda kolisi dağıttı.

Hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan gıda kolilerini hijyen kurallarına dikkat ederek fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaştıran IHO EBRAR, zengin ve fakirler arasında gönül köprüleri kuruyor.

Yapılan yardımlar hakkında açıklama yapan dernek gönüllüsü Musap Şengül, gıda yardımının önemine dikkat çekerek, şunu söyledi:

“Uluslararası insani yardım derneği IHO EBRAR olarak, Hayriye Barut bacımızın ve Geel Bakkarij hayırsever kardeşlerimizin vermiş olduğu gıda yardımlarını fakir, muhtaç ve yetimlere dağıttık. Allah Teâlâ kendisinden razı olsun. Kendilerini, ailelerini ve tüm sevenlerini kaza, bela, musibet ve hastalıklardan muhafaza eylesin. Özellikle ülkemizi de etkisi altına alan Coronavirus salgını nedeniyle işten çıkarılan veya dışarı çıkıp çalışamayan çok sayıda mağdur vatandaşlarımız var. Daha öncede bizim düzenli yardım yaptığımız ve hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdığımız insanlar var. Ramazan ayında da insanlarımızın sofrasında bir sıcak tas çorbanın olması için çabalıyoruz. İstiyoruz ki bütün ihtiyaç sahiplerine, yetimlere ve kimsesizlere ulaşalım. Bunu yapmak içinde hayırseverlerin yardımına ihtiyaç var. Bugünde IHO EBRAR’ın gönderdiği yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” 

Bu ve benzeri yardım çalışmalarını devam ettirdiklerini kaydeden Şengül, “Bağışçılarımızın bağışladığı bu yardımları fakir ve muhtaçlara dağıtmaya devam ediyoruz. Allah hayır sahiplerinden razı olsun.” diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir