• DOLAR 32.331
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2295.22
  • ...
SON DAKİKA
Türkiye'deki Covid-19 cezalarının yarısı bu ilde kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanan ve Coronavirus sürecinde halka en çok ceza yazılan il olan Gaziantep'te, yasağa uymayanlara yönelik uygulamalar aralıksız devam ediyor.

Son günlerde Covid-19 vakalarında yaşanan artış nedeniyle maskesiz dolaşmanın yasak olduğu kentte, yasağın ilk günü yasağa uymayan vatandaşlara yönelik cezai işlemlerin yapıldığı görüldü.

Türkiye genelinde Covid-19 salgını boyunca en çok cezanın yazıldığı il olarak öne çıkan Gaziantep'te, polis ve zabıta ekipleri, uygulamalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye geneline oranla Covid-19 vakalarında artışın yaşandığı Gaziantep'te, denetimlerde uygulanan cezaların, Türkiye'de yazılan cezaların yarısını oluşturduğu öğrenildi.

Vali Gül ve Gaziantep Valiliğinin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamalarda, kentte bugüne kadar Coronavirus tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde kurallara uymayan 998 iş yeri ve 92 bin 714 kişiye toplamda 144,3 milyon TL tutarında idari para cezasının yazıldığı belirtildi.

"Cezaların yarısı Gaziantep'te kesildi"

Vali Gül, 2 gün önce bir vatandaşın, "Sayın Valim! Allah'ınızı severseniz lütfen sert tedbirler uygulayın. 50 gündür evden sadece ekmek ve manav için çıkıyoruz. Başka türlü bu zor durumdan çıkamayız. Diğer insanlar sokakta gezdiği sürece bizim evde kalmamız bir şeye yaramıyor." şeklindeki talebine şu ifadelerle cevap verdi:

"Türkiye'de toplam yazılan cezanın yarısını Gaziantep'te yazdık! Sizlere büyük iş düşüyor. Bu paraları öderken çok büyük sıkıntı çekeceksiniz, lütfen çevremizdeki insanları uyaralım." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir