• DOLAR 32.588
  • EURO 34.757
  • ALTIN 2499.39
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Vakıf Katılım Bankası, 2020 yılına ilişkin ilk çeyrek mali veri sonuçlarını açıkladı. Bankadan yapılan açıklamaya göre 2020 yılı ilk çeyreğinde 142,8 milyon TL kâr elde ederken aktif büyüklüğünü 34,4 milyon TL’ye yükseltti. Konuyla ilgili açıklama yapan bankanın genel müdürü İkram Göktaş ise 2019 yılında en fazla yurt içi TL kira sertifikası ihracı gerçekleştiren katılım finans kurumu olduklarını ifade ederek şunları söyledi:

“2018 yılına, global anlamda yaşanan ekonomik daralma damgasını vurdu. Özellikle döviz kurlarının sağlıksız dalgalanması Türkiye’de etkisini net bir şekilde gösterdi. Bu olumsuz tabloya karşın Türk ekonomisi, bir yandan alınan tedbirler bir yandan da ekonomik işlerliğini teminen uygulamaya alınan paketlerle bu olumsuz süreci en hızlı atlatan ülkeler arasında yer aldı. 2019 ise daha çok enflasyon, faiz ve cari açıkla mücadele yılı olarak geçti.” Dedi.

“DAYANIŞMA RUHUYLA HAREKET ETTİK”

Göktaş, “2019, gelecek adına iyi temellerin atıldığı bir yıl oldu. Global ekonomik krize karşı Türkiye’de uygulanan reçetenin ilk sırasında, kamu bankaları tarafından reel sektöre sağlanan finansman destekleri yer aldı. Vakıf Katılım olarak bu dönemde elimizi taşın altına koyarak, katılım finans sisteminin ve vakıf kültürünün temelini oluşturan dayanışma ruhuyla hareket ettik. Özellikle ticari finansman desteğine ihtiyaç duyan firmalar için “can suyu” olmaya çalıştık ve imkânlarımızı bu yönde seferber ettik. Uygulanan bu sistemli desteğin sonuçlarını da 2019 yılının son çeyreğinde gördük. Türkiye İstatistik verilerine göre Türkiye 2019 yılında 0.9 büyürken son çeyrekte bu rakam yüzde 6 oldu.” Dedi.