• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
MAZLUMDER: Nakba, işgal rejiminin kurulmasına destek veren devletlerin tarihinde kara bir lekedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi tarafından 600'e yakın köyün yakıldığı, 800 binden fazla Filistinlinin yurtlarından sürüldüğü ve tarihe Büyük Felaket "Nakba Günü" olarak geçen olayların 72'nci yıldönümü dolayısıyla MAZLUMDER yazılı basın açıklaması yaptı.

MAZLUMDER yaptığı basın açıklamasında, "Nakba, her şeyden önce Filistin topraklarının 1881 yılından itibaren işgal edilmesiyle başlayan ve 15 Mayıs 1948 tarihinde israilin kurulmasına destek veren ülkelerin tarihine vurulan kara bir lekedir." dedi.

"İşgalcilerin temel felsefesi kandır"

Siyonist işgal rejiminin, 1920'den bu yana uygulamış olduğu işgal politikası ve zulmü halen devam ettiğini ve bu nedenle işgalcilerin hiçbir zaman vicdan sahibi insanlar ile ülkelerin nezdinde meşruiyet kazanmadığı hatırlatılan açıklamada, "100 yıldır dökülen bu kanın hatırlanmasıdır. İşgalci israilin kurucusu David Ben Gurion Siyonist stratejiyi şöyle formüle etmektedir; 'Devletin kurulmasıyla birlikte büyük bir güç durumuna geldiğimizde taksimi ortadan kaldırıp tüm Filistin'e yayılacağız... Devlet düzeni koruyacak ve tabi lafla değil, makineli silahla.' Bu beyanla işgalci devletin temel felsefesinin kan olduğunu söylemiştir." ifadelerine yer verildi.

"israil, yarım asırdan uzun süredir sürdürdüğü yok etme politikasıyla uluslararası hukuku hiçe saymıştır"

Açıklamada, "israil, kurulduğundan bu yana Filistin topraklarını ve yerleşim yerlerini işgal, gasp ve ilhak etmiştir. 250 binden fazla insanı tutuklamış, fiziki ve psikolojik işkenceler uygulamıştır. Bugün Filistinli 5 milyon mültecinin topraklarına dönmesi israil tarafından engellenmektedir. Gazze ve Batı Şeria'daki Filistinlilerin ise, hayatlarını devam ettirmeleri için zaruri olan temel ihtiyaçlarının karşılanması da engellenmektedir. Yarım asırdan uzun süredir sürdürdüğü yok etme politikasında israil hiçbir hukuku tanımadığını çeşitli defalar göstermiştir. Kurulduğu tarihten bu yana savaş suçları işleyerek uluslararası toplumu hiçe saydığına tekrar dikkatleri çekmek istiyoruz." denildi.

MAZLUMDER yaptığı açıklamada son olarak şu ifadelere yer verdi:

"israilin Filistin topraklarında cebirle, kanla ve vahşetle oluşturduğu oluşumu bir kere daha göz önüne sererken Filistin işgalini ve Filistinlilere ve Filistin dostlarına yönelik katliam ve tehciri unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı ilan eder, Filistinlilerin onurlu mücadelesinde yanlarında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir