• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Mardin Umut Kervanı Kızılay'a kan bağışında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kan verme kampanyası çerçevesinde Mardin Umut Kervanı yönetimi ile gönülleri, iftardan Kızılay’a kan bağışında bulundu, kan bağışı için çağrıda bulundu.

Çin'de başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgınından dolayı insan trafiğinin minimuma indiği bugünlerde kan bağışı sıkıntısı çeken Kızılay, kan stokunda ciddi azalmanın görüldüğü bir süreci yaşıyor.

Ramazan ayına girilmesiyle beraber halkın oruçlu olması ve salgın hastalık dolayısıyla yetkililerin yaptıkları "Evde Kal" çağrıları, Kızılay'a yapılan kan bağışı oranlarını aşağılara çekti.

Kızılay'a destek olmak 15 Temmuz Meydanı’nda kurulan Kızılay TIR’ını ziyaret eden Mardin Umut Kervanı üye ve gönüllüleri, kan bağışı yaptı.

Mardin Umut Kervanı Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı Hüseyin Arasan, etkinliğe katılan gönüllülere teşekkür ederek Mardin halkını kan bağışına davet etti.

Arasan, “Kızılay kan bağışı çağrısında bulunmuştu. Bizler de Mardin Umut Kervanı olarak kan bağışında bulunduk. İnşallah faydalı olur. Bizler de bu vesileyle buradan tüm vatandaşlarımızı özellikle de geçleri kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. 'Yaşama kanınla can ver' diyoruz.” dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir