• DOLAR 32.571
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2426.57
  • ...
Vali Şıldak: "Lavanta Tanıtım Merkezi, Burdur'un gözde bir turizm tesisi olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Şıldak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden son durumla ilgili bilgi aldı.

Göreve başladığı günden itibaren Burdur'un gelişim alanının turizm olacağını vurgulayan Vali Şıldak, bu alanda gerek tanıtım, gerekse turizm alanlarının alt yapısının geliştirilmesine yönelik birçok konuda adımlar attıklarını söyledi.

Şıldak, bu adımların en başında ise Salda Gölü ile ilgili yürütülen çalışmaların yanı sıra Lavanta Yolu Projesi geldiğini belirtti.

Lisinia Doğa Projesini bölgede başlattıklarını ve giderek yaygınlaşan lavanta turizmini Burdur Gölü ile Salda Gölü güzergahında bulunan yol hattında yaygınlaştırarak bu alanda ili daha da iyi bir konuma getirmek istediklerini dile getiren Şıldak, bu adımların biri olan Lavanta Tanıtım Merkezini il turizmine kazandırdıklarını kaydetti.

Vali Şıldak; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından sağlanan ödenekle Lavanta Tanıtım Merkezi Binasının yapımını tamamladık. Peyzaj ve çevre düzenlemesi sonrasında lavanta ile Salda Gölünü birleştirecek olan lavanta yolu üzerindeki bu alan Burdur'un gözde bir turizm tesisi olacak. Burdur turizm ile gelişecek." ifadelerini kullandı.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir