• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Batman’da maske kullanımı zorunlu hale getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman Kızılay çadırını ziyaret ederek kan bağışında bulunan Şahin, İl Hıfzıssıhha Kurulu’nda alınan önemli kararları açıkladı.

Yaya trafiğine kapatılan Turgut Özal Bulvarı, Elma Sokağı ve diğer noktalar için yasak sona erdiğini belirten Şahin, “Kan stokları, Covid-19 nedeniyle kan bağışlayanların sayısında bir azalma olması nedeniyle hızla azalmıştır. Hepimizi tekrar kan bağışı yapmaya çağırdı bizlerde bu çağrıya koşarak geldik. Şu anda burada bazı daire müdürü arkadaşlarımız gönüllü bir şekilde geldiler. Birbirimize de sosyal medyada çağrılar yaparak ‘Ben kan veriyorum sen neredesin’ diye onlarda bende kabul ediyorum diye, Emniyet müdürümüze ve Alay komutanımıza çağrıda bulunmuştum onlarda sağ olsun geldiler. Bizde Atatürk Parkı’nın hemen önünde bulunan Kızılay çadırına desteklerimizi sunmak için geldik. Durumu müsait olan tüm Batmanlıları iftardan sonra Kızılay çadırına kan vermeye bekliyoruz”. dedi

Açıklamanın devamında Şahin, şunları söyledi:

“Bu akşam İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantımızı yaptık ve yeni kararlar aldık. Biliyorsunuz geçen hafta sezinde katıldığınız bir toplantı yapmıştık. Verilerin iç açıcı olmadığından dolayı bazı radikal kararları almamız gerektiğini ifade etmiştim. Bu kararları bir hafta boyunca aldık ve uyguladık. Gerçekten Batmanlılarda bu karara riayet ettiler. Bilinçli bir hafta geçirdik. Denetimlerimizde gerçekten çok etkin oldu. Sonuçta 10’lu rakamlardan tekli rakamlara geçtik. Şu anda trend gerçekten iyiye gidiyor.”

“Batman belediye hudutları içerisinde maske kullanmayı zorunlu hale getirdik”

Maske kullanımının zorunlu hale getirildiğinin altını çizen Şahin, rehavete kapılmaması uyarısında bulunarak, “Ama bir miktar nefes alacağımız yeni kararlarımız var. Örneğin geçen hafta Ali Tevşo pazarı civarındaki bağlantılar ve Elma Sokağı’nı kapatmıştık. Onları şimdi açıyoruz.  Fakat oradaki seyyar satıcılara ve tablalara müsaade etmeyeceğiz. Sadece işyerlerinin açılmasına müsaade edeceğiz. Maalesef tabla başının açılmasına müsaade etmeyeceğiz çünkü orda sosyal mesafeyi sağlama imkânı hiç olmadığından bayrama kadar kapalı kalacak. Bayram’dan sonra projemiz yetişirse zaten orayı tamamen yıkıp, yeni bir semt pazarı kuracağız. Üstü kapalı ve oradaki esnafa daha rahat bir ortamda hizmet vermesini sağlayacağız. Yaya trafiğine kapatılan Turgut Özal Bulvarı, (Diyarbakır Caddesi) Gülistan Caddesi, Cizre Bulvarı, Elma Sokağı ve diğer noktalar için yasak sona erdi. Sosyal mesafe kuralına uymak kaydıyla tabi. Bir başka kararımızda Batman belediye hudutları içerisinde maske kullanmayı zorunlu hale getirdik. Dolayısıyla maskesiz sokağa çıkmayacağız. Gülistan ve Elma sokakla ilgili sınırlı yaya trafiği planlıyoruz. AVM’ler deki gibi belli bir sayının üzerine müsaade etmeyeceğiz. Çünkü oralar dar sokaklar. İki sokakla ilgili de arkadaşlarımız kontrollü bir geçiş sağlayacaklar. Bayram süresince de şu anda olduğu gibi mezarlıklarımız kapalı olacak. Dualarımızı evimizden edelim mutlaka ulaşacaktır.” ifadesini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir