• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
Siirt halkı: “Kudüs ancak Müslümanların birliğiyle esaretten kurtulabilir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Filistin'in, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın işgaline dikkat çekmek için yaklaşık 38 yıldır Ramazan ayının son Cuma'sında başta siyonizm olmak üzere dünya emperyalizmine karşı Müslümanların, müstekbirlere karşı direniş günü olarak ilan edilen "Dünya Kudüs Günü" İslam ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkelerindeki Müslümanlar tarafından da çeşitli etkinliklerle idrak ediliyor.

 

“Kardeşlerimizi katledilirken bizler hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız”

Kudüs davasının bütün Müslümanların ortak sorunu olduğunu, bu nedenle de bütün İslam ülkelerinin yekvücut olması gerektiğine dikkat çeken Faruk Demir, Müslümanlar katledilirken, hiçbir şey yokmuş gibi davranamayacaklarını söyledi.

Demir, “Kudüs konusunda içimiz kan ağlıyor ama bir şey yapamıyoruz. Onlar orada Müslüman kardeşlerimizi katlediyorlar ama biz sanki Filistin'de hiçbir şey olmamış gibi burada tozpembe hayatımızı yaşıyoruz. Allah biz Müslümanlara akıl fikir versin, Müslümanlar ayağa kalkıp silkelenmeli bir tek kişi ile olacak iş değil, her Müslümanının Filistin’in kurtuluşuna katkı sağlaması gerekiyor. Onlar öylesine şiddetli bir kâfir kavimdirler ki Hristiyanlar bile onların yaptığını yapmaz. Hristiyanlarda bile acıma hissi var ama lanetli kavimde acıma, merhamet diye bir şey yoktur. Biz Müslümanlar birlik olup kenetlenirsek, hiçbir kavim, hiçbir güç bize engel olamaz. 600 yıl boyunca Osmanlı devleti iman gücüyle dünyaya hüküm sürüyordu. Bizde birlik olalım ki israil’i yok edelim.” ifadesini kullandı.

“Müslümanlar olarak 'Kudüs asla yalnız değildir' diyoruz”

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa’nın kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayan Diyadin ilbaş ise, “Yıllardır Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa israil’in işgali altındadır. Kudüs’ün özgürlüğü için oradaki Müslümanların çoğu şehid oldu. Bundan dolayı Kudüs bizim için her zaman önemlidir. Biz Müslümanlar olarak 'Kudüs asla yalnız değildir.' diyoruz. Covid-19'dan dolayı Türkiye batı ülkelerine yardım eli uzattı. Geçtiğimiz günlerde yine Türkiye Somali ülkesine yardım yolladı. Biz Türkiye’nin Filistin halkının yanında daha çok durmalı ve daha fazla yardım yapmalıdır.” dedi.  

“Covid-19 salgını dahi israil’in zulmünü engelleyemedi”

Allah’ın Müslüman liderlerin kalplerine feraset indirmesini ve Filistin’i siyonistlerin işgalinden kurtarması temennisinde bulunan İbrahim Bedük, bir Müslüman olarak Filistin halkına sürekli dua etmeye devam edeceğini söyledi.

Bedük, “Her sene olduğu gibi her Ramazan ayının son cuma günü “Dünya Kudüs Günü” olarak kabul ediliyor. Bugün israil’in zulmü Filistin'de halen devam ediyor. Covid-19 salgını dahi israil’in zulmünü engelleyemedi. Allah'ın laneti onların üzerine olsun. İnşallah Allah, kâfirlerin ordularını yerle bir edecektir. Bizim elimizden duadan başka bir şey gelmiyor ama sürekli dua ediyoruz.” diye konuştu.

Dünya Coronavirus salgınıyla uğraştığı bir dönemde siyonistlerin işgale devam ettiğini hatırlatan İsa Ayşit ise, şunları söyledi:

“Biz Müslümanlar olarak birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor. israil orada çok zulüm yapıyor. Virüsten dolayı ölümler çoğalıyor. Bizim de bu ölümlerden ders çıkarmamız gerekiyor. İsrail bu virüse rağmen kardeşlerimizi öldürmeye devam ediyor. Filistin için çok dua edelim. İnşallah onlarda en kısa zamanda rahata erişirler. Filistinli kardeşlerimizi unutmamalıyız. Filistin bizim kırmızı çizgimizdir. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir