• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
İşkence, şiddet ve soygun... İşte siyonsitlerin Filistinli bir aileye reva gördükleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal çetesinden 60 işgalcinin evine baskın düzenlediğini belirten eski esirlerden Hamarişe, “Ana kapıyı havaya uçuran siyonistler, evimin içine köpeklerle girerek ailemin bütün fertlerini darp etti.” ifadelerini kullandı.

“Kafama tüfek dipçikleriyle vurdular” diyen Hamarişe sözlerine, “Başımdan kanlar akmaya başladıktan sonra beni tekerlekli sandalyenin üstüne fırlattılar. Hiçbir gerekçe göstermeden çocuklarımın önünde beni şiddetli bir şekilde darp ettiler ve bir şey demeden gittiler.” ifadelerini ekledi.

Ortada bir suç olmadığı halde işgal güçlerinin işkencesine maruz kaldığını söyleyen Hamas liderlerinden Hamarişe, “Engelli biri olarak onlara ne yaptım? Çocuklarım onlara ne zarar verdi? Bahçemdeki çiçekleri bile ayaklarıyla ezerek telef ettiler” diyerek işgalcilerin Filistinlilere karşı vahşetini gözler önüne serdi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine bağlı Yabed beldesi sakinlerinin hemen her gün siyonistlerin zulmüne maruz kaldığına işaret eden Hamarişe, Birleşmiş Milletler’e, işgalcilerin Filistin halkına karşı işlediği insanlık dışı suçların son bulmasının sağlanması için çağrıda bulundu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Adnan Hamarişe, engelli olmasına rağmen daha önce işgal güçleri tarafından tutuklanarak 14 yılını işgalcilerin zindanlarında geçirdi. Kendisi gibi eşi ve çocukları da evlerine düzenlenen baskınlarla işgal rejimi tarafından gözaltına alınmışlardı.

İşgal güçlerinin, yurtdışına çıkma yasağı bulunan Hamarişe’nin evine yaptığı bir baskında, paralarına, cep telefonlarına ve özel otomobiline el koyduğu belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyeti verilerine göre, siyonist işgalcilerin 1967'den bu yana yaklaşık 1 milyon Filistinliyi tutukladı ve halihazırda hapishanelerde yaklaşık 5 bin Filistinli bulunuyor.

Esirler Cemiyeti'in verilerine göre, 1967'den bu yana 73'ü işkence, 67'si tıbbi ihmal, 75'i kasten, 7'si doğrudan işgalcilerin açtığı ateş sonucu olmak üzere 222 Filistinli esir hayatını kaybetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir