• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Siyonist işgalciler Cenin’deki on binlerce dönüm araziye el koyma kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD yönetiminin desteğini arkasına alan siyonist işgalciler, işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı yerleşim birimi faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Son olarak konsey tarafından yapılan açıklamada, bir dinlenme tesisi inşa edilmesi için Reyhan Yahudi Yerleşim Merkezine yakın köylerdeki 37 dönüm arazinin gasp edileceği açıklandı.

İşgal rejiminin, işgal topraklarını genişletme ve bölgeyi Yahudileştirme kapsamında Batı Şeria Yerleşim Yerleri Konseyi tarafından, on binlerce dönüme el koyulmasına yönelik önerilen tasarının konsey başkanı tarafından onaylandığı öğrenildi.

Yahudi yerleşim merkezlerini genişletme çalışmalarının bir gün dahi durmadığına dikkati çeken Filistinliler, bu durumun 1967 sınırlarında bir Filistin devletinin kurulması önündeki en büyük tehditlerden biri olduğunu ve Batı Şeria'yı parçalanmaya ittiğini belirtiyor.

Bati Şeria olarak da bilinen Batı Yaka’nın 8 kentinden biri olan Cenin, 1948 işgaliyle evlerinden edilen Filistinlilerin yerleştirildiği mülteci kamplarına ev sahipliği yapmaktadır. Verimli topraklara sahip olan Cenin kentinin topraklarını da işgal eden siyonist rejim, buralara "Yahudi yerleşim yerleri" inşa ederek Filistinlileri mülteci kamplarına mahkûm ediyor.

Saldırı ve baskılarla Filistinlileri köylerinden dahi kovan işgalciler, Cenin’de 17 Yahudi yerleşim merkezi inşa ederken bu yöndeki çalışmalarını arttırarak devam ettiriyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir