• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
İstanbullu gençler, izin günlerinde park ve sahillerin kapalı olmasında şikâyetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların belli gün ve saatlerde sokağa çıkmalarına izin verilmesiyle birlikte uzun bir sürenin ardından dışarı çıkma yasağı olan vatandaşlar, kendileri için belirlenen yaş kategorisi ve izin günlerinde Pazar günü itibarıyla sokağa çıkmaya başladılar.

Alınan karar sonrasında ilk önce geçtiğimiz pazar günü 11.00-15.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlar sokağa çıktı. Ardından çarşamba günü aynı saatlerde sokağa çıkma izni olan 0-14 yaş aralığındaki çocuklar da aileleriyle birlikte park ve bahçelere giderek gönüllerince eğlendi.

Her iki grup için de park ve bahçeler açık tutulurken bugün izin günü olan 15-20 yaş aralığındaki gençler için ise, park, bahçe ve sahiller kapalı tutuldu. İBB yönetiminde olan parkların kapalı olmasına ilişkin yetkililerle yaptığımız görüşme neticesinde Coronavirus tedbirleri kapsamında kapalı tutulduğu belirtildi.

İzin günlerinde arkadaşlarıyla birlikte eğlenmek, oyun oynamak ve hasret gidermek için sokağa çıkan gençler, temiz bir hava alabilmek için akın ettikleri park, bahçe ve sahillerin kapalı olması sebebiyle yol kenarlarında bulunan yeşil alanlarda oturarak zaman geçirdi. Sahil ve parkların kapalı olması sebebiyle gençlerin bir kısmı izinlerini işlek caddelerde gezerek değerlendirdi.

 

Alınan karara ilişkin İLKHA muhabirine konuşan gençler, yaklaşık 2 aydır evde olduklarını, izin günlerinde rahat bir nefes alabilmek için gidebilecekleri park, bahçe ve sahillerin kapalı olmasını eleştirdiler.

Yaklaşık 2 aydır dışarı çıkmadıklarını söyleyen Ferhat Dinçer, "İzin günümüzde parklara, sahillere gitmek istedik fakat hepsi kapalıydı. Yaşlılara ve çocuklara açtınız ama bizim suçumuz nedir? Bize neden açmıyorsunuz?" diye sordu.

2 aydır evde olmaları sebebiyle her taraflarının uyuştuğunu belirten Hami Kansız, "Gezecek, yürüyecek bir yer yok. Yaşlılar ve çocuklar için parklar açıkmış ama bizim için kapalı. Neden bilmiyorum. Biz de sokaklarda geziyoruz." dedi.

Serhat Öztürk ise, "2 aydır evdeyiz. 3-4 saatliğine dışarı çıkalım dedik ama baktık ki sahiller ve parklar kapalı. Bundan ne anladık. O zaman 1-2 ay daha bizi evde kapalı tutabilirlerdi. Bir yandan da haklılar. Gençlerin park ve sahillere gideceklerini biliyorlar." diye konuştu.

Sahil ve parklar kapalı olduğu için yol kenarlarında oturacaklarını söyleyen Mahmut Özbek, "2 aydır görüşemediğimiz arkadaşlarımızla buluştuk, hasret giderdik. İnşallah en kısa zamanda bu olaylar düzelir ve biz de eski günlerimize kavuşuruz." şeklinde konuştu.

Sahil ve parkların kapalı olmasının gençler için iyi olmadığını belirten Enes Cihan, "Bize zaten 2-3 saat mühlet vermişler. Biz de onun için dışarı çıktık. Sahil ve parklar kapalı olduğu için insanlar daha fazla iç içe yaşıyorlar. Ufak bir boşluk bulduklarında hepsi oraya doluşuyorlar. Bu da virüsün daha fazla yayılmasına sebep oluyor. Sosyal mesafeye dikkat edilmesi halinde belli başlı parkları açabilirlerdi.

Park ve sahillerin kapalı olması hakkında Yusuf İslam Dağ ise, şunları söyledi: "parklar kapalı, sahil kapalı. Nereye gideceğimizi şaşırdık. Biraz nefes alalım diye yine çimenlik olan yerlerde oturuyoruz. Alanlar kısıtlı, gezemiyoruz. Bir yerde oyun oynama şansımız yok. İnsan üzülüyor tabi ki ama hava almak da iyi geldi." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir