• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Din görevlileri Vefa Destek Gruplarında gönüllü olarak görev alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde, Gaziantep merkez ve ilçelerinde hizmet yürüten din görevlileri, camilerdeki görevlerin yanı sıra "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesinde de görev alıyor.

Gaziantep'te imam, müezzin, Kur'an kursu öğreticisi, vaiz ve müftülük personelinden oluşan yaklaşık 900 kişi, Coronavirus (Covid-19) salgınının Türkiye'de görüldüğü ilk günden itibaren virüs tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan yaşlılar başta olmak üzere vatandaşların ihtiyacını karşılamak için gönüllülük esasıyla hizmet sunuyor.

Gaziantep Valiliği bünyesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu"nun çalışmalarına il merkezi ve ilçelerdeki din görevlileri gönüllü olarak destek veriyor.

Çalışmalara katılan din görevlileri, Covid-19 tedbirleri kapsamında evden çıkmaları kısıtlanan kronik hastalığı bulunanlar, engelliler, 65 yaş ve üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için gönüllülük esasıyla alanda hizmet veriyor.

Din görevlileri, gelen talepler doğrultusunda bir taraftan vatandaşların pazar ve market alışverişleri, ilaç teminleri, faturalarının yatırılması ve tarla sürmelerine kadar bütün işlerinde yardımcı olurken, diğer yandan ise sokağa çıkmaları kısıtlanan vatandaşları arayıp hal ve hatırlarını soruyor.

Din görevlilerinin sahadaki faaliyetlerine İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu, Şehitkamil İlçe Müftüsü Feyyaz İdin ile katılan Gaziantep İl Müftü Vekili Dr. Ramazan Yıldırım, salgın sürecinin ilk gününden itibaren yaklaşık 900 kişilik bir ekiple "Vefa Sosyal Destek Grubu"na gönüllülük esasıyla destek sunduklarını söyledi.

Kapı kapı gezerek, daha önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımlarını ulaştırdıklarını dile getiren Yıldırım, Coronavirus salgınıyla mücadelede, Diyanet İşleri Başkanlığının talimatları ve kentte de Vali Davut Gül'ün öncülüğünde, din görevlileriyle birlikte gönüllü olarak sahada hizmet vermeye devam ettiklerini belirtti.

Yıldırım, "Gaziantep İl Müftülüğü olarak başta valimizin talimatları doğrultusunda kaymakamlarımız, ilçe müftüsü arkadaşlarımız, imamlar, müezzinler ve Kur'an kursu öğretmenlerimizle bu pandemi sürecinde sahada olduk. Türkiye genelinde çiftçinin tarlasını süren ve hayvanını otlatan arkadaşlarımızdan tutun, maaşını alıp ihtiyaçlarını evine götüren, bu manada her türlü maddi manevi yardımlarda bulunmaya çalıştık. Hiçbir personelimiz hiçbir şekilde geri durmadan bir seferberlik ruhuyla hareket ederek güzel bir şekilde sahada çalıştılar. 823 personelimiz bizatihi bu çalışmalara katıldılar. Bu manada gerekli gayreti gösterdiler." dedi.

Bu süreçte gönüllü olarak sahada hizmet veren ve vermeye devam eden tüm din görevlilerine halkın hizmetinde olduklarından dolayı teşekkür eden Yıldırım, "Valimizin talimatları doğrultusunda bu çalışmalarımız pandemi süreci başladığından beri devam etti. Ramazan boyunca da devam edecek. İnşallah bayrama ve bu pandemi sona erinceye kadar İl Müftülüğü olarak her görevi yapmaya devam edeceğiz. İnşallah halkımızın moral gücü olmaya, halkımızın yanında olmaya ve imdadına koşmaya devam edeceğiz." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir