• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
GENÇLERİ KANDIRIP SAVAŞA GÖNDERMİŞ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Black Shield isimli şirketin Sudan'da kandırarak Libya'ya gönderdiği ve Türkiye'nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı savaştırmak istediği yüzlerce asker şirkete büyük bir dava açtı. Sudanlı bazı aşiretlerle işbirliği yaparak işsizlik ve yoksulluk içindeki gençleri para karşılığında özel güvenlik görevlisi adı altında devşirmeye çalışan Birleşik Arap Emirlikleri'ne yönelik yasal girişimlerin genişlemesi bekleniyor.

Birleşik Arap Emirliklerine dava açan 412 gencin sunduğu dosyanın uluslararası mahkemelere de taşınmasından korkan BAE, davayı geri çekmeleri için gençlerle onların avukatlarına rüşvet teklif ettiği de ortaya çıktı.

 PETROL TESİSİ DİYE KANDIRDILAR

Belçika'da yayın yapan Fransızca yayın yapan Le Vif gazetesi kısa süre önce BAE tarafından kandırılan yüzlerce Sudanlının mağduriyetine ilişkin haber yayınlamıştı. AA’nın aktardığı habere göre, Black Shield şirketi, Sudan'da petrol tesislerinde çalışacak güvenlik görevlisi aradığına ilişkin ilanlar yayımlıyor. Aylık gelirlerin düşük olduğu Sudan'da iş tanımı güvenlik görevlisi ve maaşı da 500 dolara varan ilanlar için yüzlerce genç başvuru yapıyor. İşe alınanların gazeteye anlattıklarına göre, söz konusu kişiler BAE'ye götürüldükten sonra pasaportlarına el konuluyor. Daha sonra Libya'nın Gayati bölgesinde bir askeri eğitim kampına götürülen mağdurlara askeri eğitim veriliyor. Bu sürecin sonrasında Sudanlı 'askerlerin' bir kısmı savaşa katıldı, bir kısmı ise geri dönmek için direndi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir