• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Eyüpnebi Ziyaretgâhı'ndaki inşaat çalışmaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Peygamberler Şehri Şanlıurfa'nın önemli inanç merkezlerinden biri olan Viranşehir'e bağlı Eyüpnebi Mahallesinde, 400 dönümlük alanı kapsayan Eyüpnebi Ziyaretgahı'nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci ile birlikte inşaat alanına giden Vali Erin, geçmiş yıllarda yapılan çalışmalarla çehresi değişen Eyüpnebi Ziyaretgahı'nda devam eden cami inşaatı ve diğer kısımlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) bütçesinden 2018 yılı sonlarında 500 bin TL kaynak aktarılarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Viranşehir Belediyesine devredilen inşaat çalışmaları tamamlandığında, projenin bir kısmı olan Eyüpnebi Camii ve Külliyesi inşaatı tamamlanmış olacak.

Proje içerisinde şifalı su işletmesi, ticari ve sosyal alanlar da yer alacak. Projenin uygulandığı bölgede daha önce bulunan evler istimlak edilerek yıkılmış, burada yaşayan vatandaşlar için TOKİ tarafından "Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi" kapsamında 86 adet konut ve bir adet camiden oluşan proje tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmişti. (İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir