• DOLAR 32.544
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2432.285
  • ...
Salgın sürecinde genç odası mobilya satışlarında artış oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Pandemi süreci her alanı olumsuz etkilediği gibi ekonomi noktasında da ciddi manada sorunlar ortaya çıkardı. Bazı iş sektörleri kepenk kapatmak zorunda kalırken, tedbirler doğrultusunda da bazı sektörler salgının yayılmaması için Hükümetin kararları ile işyerlerini kapattılar.

Yaşanan olumsuzluklar kadar bu salgın sürecini ekonomik olarak olumlu geçiren sektörlerde var.

Salgın sürecinin yayılmasını engellemek için İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 20 yaş altı gençlerin evde çıkmasına yasak getirilmişti. Evden çıkamayan çocuklarının bu süreçten olumsuz etkilenmemeleri ve mutlu olabilmeleri için ise aileler bir takım çabaların içine girdiler.

Evde kalan çocukların psikolojisi olumsuz etkilenmesi diye ebeveynler, onları mutlu etmek için genç odası mobilyaları, çalışma masaları alışverişi yapınca genç odası mobilya esnafının yüzü gülmeye başladı. Esnaf, geçen yıla oranla satışlarının arttığını belirtti.

Ev mobilyası ve genç odası mobilya mağazalarının olduğunu söyleyen Suat Polat, gençlerin evde kalmasının işlerini artırdığını belirterek satışlardan memnun olduklarını söyledi.

"Çocuk ve gençlerin evde olması cirolarımızın artmasına sebep oldu"

Ailelerin bu süreçte çocuklarının olumsuz etkilenmemesi için sürekli olarak değişiklikler yaptıklarını söyleyen Suat Polat, "İki mobilya mağazamız var, biri ev mobilyası satışı yapıyorken, diğerinde ise genç odası mobilyaları satışını yapmaktayız. Ev mobilyası sattığımız mağazamızda maddi olarak sıkıntımız var, çünkü düğünler olmayınca haliyle iş yapamıyoruz ama genç odasında çocuk ve gençlerin evde olması nedeni ile cirolarımız arttı. Öyle ki genç odasında yüzde yüz bir artış gerçekleşti geçen yıl ile bu yılı kıyasladığımızda. Çocuklar ve gençler evde kalmak zorunda olduklarından dolayı aileler çocukların odalarını düzeltmeye gittiler, çalışma masaları aldılar. Çocukların bide psikolojik olarak olumsuz etkilenmemeleri için değişiklik yaparak onları mutlu ediyorlar ve her istediklerini yerine getiriyorlar." dedi.

Genç odası mobilyası alamaya geldiğini belirten Kasım Akbulut ise çocuklarını bu süreçte bu tür şeylerle mutlu etmeye çalıştıklarını belirtti.

Akbulut, "Oto galeri işini yürütüyorum, bu işle meşgul olduğumdan oğlumda haliyle biraz otomobile meraklı. Geldim, otomobil şeklindeki yatağı almaya, çünkü malum okullar kapalı, sokağa çıkamıyor birazda mutlu olsun, morali yerine gelsin diye malzeme almaya geldim. Bu süreçte gördük ki çocuklar ufak şeylerden mutlu oluyor. Bizde bu tür şeylerle onları mutlu ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir