• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Hayır kuruşlarının çalışmaları devam ediyor Muhtacın yüzü gülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ-GAZİANTEP-MARDİN

Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR, yardım faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ ve Gaziantep ve Mardin’de yüzleri güldürdü.

“500 AİLEYE YARDIMLARIMIZI ULAŞTIRDIK”

Elâzığ Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Nihat Bakşi, kendilerine yardım ulaştıran hayırseverlere teşekkür etti. Bakşi, “Elâzığ Umut Kervanı olarak yardım çalışmalarımız devam ediyor. Ramazan'dan önce yardımlarımızı yaptık ve Ramazan başladıktan sonra 500 aileye yardımlarımızı ulaştırdık. Fakir ve muhtaç aileleri sevindirmek adına elimizden geldiğince çalışıyoruz. Hayırseverlerin vermiş olduğu yardımları tespit ettiğimiz ailelere ve Koronavirüs’ten dolayı dışarıya çıkamayan ve depremden dolayı evleri yıkılan, konteynırlarda kalan ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz. ‘Hayat Birlikte Güzel’ kampanyamız devam ediyor. Tabii bu kampanya çerçevesinde ulaşılmayan ve yardım edilmeyen bir aile kalmasın diyoruz.” dedi. Uluslararası yardım çalışmalarında bulunan yardım kuruluşları ile iletişim halinde olduklarını, onların da kendilerine ulaştırdıkları yardımları dağıttıklarını dile getiren Bakşi, şunları söyledi: “Yardımlarını esirgemeyen Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR’a teşekkürlerimizi iletiyorum. Bu hayır kurumlarının bizlere göndermiş olduğu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Rabbimizden istediğimiz bizi ümmeti Muhammed’i bayrama ulaştırmasını temenni ediyoruz.”

SALGIN NEDENİYLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN SAYISI ARTTI

Üç aylarda başlattığı yardım dağıtımlarına Ramazan ayında hız veren Gaziantep Umut Kervanı, kentte binlerce aileye ulaştırdığı Ramazan kolisiyle muhtaçların temel ihtiyaçlarını gideriyor. Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, “Artık Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşıyoruz. İnşallah ihtiyaç sahiplerine gıda kolilerini ulaştırmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dolayısıyla yapmış olduğumuz çalışmalardan dolayı mutluyuz. Yardımda bulunduğumuz aileleri içerisinde dul, yetim ve öksüz olan ihtiyaç sahipleri de var. Hayırseverlerin bize teslim ettikleri emanetlerini Allah'ın izniyle yerlerine ulaştırdık.” dedi. Umut Kervanı olarak Ramazan boyunca çok sayıda aileye yardım yaptıklarını anımsatan Özaslan, “Şu anda yardımlarımız devam ediyor. Ramazan ayının sonuna kadar da inşallah bu yardımlarımız devam edecek. Söz konusu bu virüs dünyayı etkilediği gibi ülkemizi etkiledi. Mağdur olan, işten ayrılan, evi kira olan çoluk çocuğuna aş, ekmek götüremeyen insanlara da yardımcı olmak ve onlara da bir gıda kolisi ulaştırmak için çalışmamız devam ediyor. Bu sene ise ihtiyaç sahiplerinin listesi üçe katlandı.” ifadelerini kullandı.

“MAĞDUR VE İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ULAŞTIK”

Merkezi Hollanda'da bulunan uluslararası insani yardım kuruluşu IHO EBRAR'ın Türkiye'deki yardım çalışmaları sürüyor. Hayırseverlerin bağışlarıyla toplanan yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırma görevini üstlenen IHO EBRAR Midyat Temsilciliği Yardım Komisyonu tarafından önceden tespit edilen ve aralarında Suriyelilerin de bulunduğu onlarca yetim ve muhtaç aileye gıda kolisi ve nakdi yardım ulaştırıldı. Yardım ulaştırılan aileler IHO EBRAR'a teşekkür ederek yapılan hayırlı çalışmaları takdir edip dua ettiler. Suriyeli Meye Elhamed, "15 kişilik bir aileyiz. Sadece eşim çalışıyor. Bütün ev eşyaları lazım. Buzdolabı, televizyon ve çamaşır makinesi yok. Küçük çocuklar için bebek arabası lazım. İki hastamız var. Yardım edilmesini istiyoruz." diye konuştu. Yapılan yardım çalışmaları ile ilgili konuşan IHO EBRAR Midyat Temsilcisi Nureddin Ayyıldız, "Merkezi Hollanda'da bulunan IHO EBRAR tarafından Midyat'ta dağıtılmak üzere gönderilen onlarca gıda kolisini Midyatlı yetim, mağdur ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. " şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir