• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Pompeo Çinli hackerların koronavirüs araştırmalarını çalma girişimine tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Reuters’a göre Pompeo yaptığı açıklamada “Çin Halk Cumhuriyeti’nin siber uzay konusundaki yaklaşımı, (Kovid-19) salgın dönemi boyunca gösterdiği yapıcı olmayan davranışlarının bir uzantısıdır. ABD, müttefikleri ve ortaklarıyla birlikte organize olup hayatları kurtarmak için şeffaf bir şekilde çalışırken, Çin Halk Cumhuriyeti bilim insanlarını, gazetecileri ve vatandaşları susturmaya ve yanlış bilgiler yaymaya devam ediyor. Bu da sağlık krizinin risklerini daha kötü bir hale getiriyor” ifadelerini kullandı.

Pompeo’nun bu açıklamaları Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) ve İç Güvenlik Bakanlığı’nın, Çinli bilgisayar korsanlarının koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili araştırmalara yönelik tehditlerine karşı uyarıda bulunmak için ortak bir açıklama yapmalarının ardından geldi.

Söz konusu açıklamada, FBI’nın Çinli “hackerlar” tarafından ABD örgütlerine karşı başlatılan siber saldırı girişimlerini araştırdığını ve bu kişilerin “Kovid-19 araştırmalarıyla bağlantıları olan bilgi ağlarından ve kişilerden aşılar, tedaviler ve testlerle ilgili fikri mülkiyet tarafından korunan değerli bilgileri ve halk sağlığı verilerini yasadışı yollardan bulup elde etmeye çalıştığını” gözlemlediği belirtilmişti. Açıklamada bilgisayar korsanlarının saldırdığı hedeflerin isimleri veya yapıları hakkında daha fazla ayrıntıya yer verilmedi.

Washington’daki Çin büyükelçiliği bu iddiaları kınayarak iddiaların “asılsız” olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir