• DOLAR 32.376
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.22
  • ...
Dünyanın üçte ikisi Türkiye’den yardım istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Covid-19 ile mücadelede ülkelerin yüzde 70'e yakınının Türkiye'den yardım talebinde bulunduğunu vurgulayan, Oktay, Türkiye'nin virüs ile mücadelesinin tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Türkiye olarak sorun ne kadar büyük olursa olsun, kriz yönetimini çok iyi öğrendiklerini dile getiren Oktay, “Kriz yönetiminde her tecrübemizden ders çıkardık. Bütün bakanlıkları, kurum ve kuruluşlarıyla birlikte, merkezde ve yereldeki tüm teşkilatlarıyla birlikte ortak hareket etmeyi öğrendik. Cumhurbaşkanımızın varlığı, liderliği son derece kritik. Vatandaşımız liderine güvendiği için sadece kurumlarımızla değil, vatandaşımızla da birlikte yönetmesini öğrendik. Yani kriz yönetiminde paniklemek tabiatımızda olmadı. Hepsinde de bunu bir fırsata dönüştürerek sonuçta daha kazançlı olmayı öğrendik.” dedi.

Kovid-19 sürecinde yurt dışındaki Türkiye vatandaşlarının getirilmesi için birçok çalışma yapıldığına dikkat çeken Oktay, bugüne kadar 110 ülkeden 63 bin 200 vatandaşın yurda getirildiğini ifade etti.

Kovid-19 ile mücadelede dünyanın ihtiyaç duyduğu solunum cihazını Türkiye'nin kısa zamanda ürettiğinin altını çizen Oktay, savunma sanayisinde yakalanan yükselişin sağlık ve otomotiv sektörleri ile tren üretimlerinde de gerçekleştirileceğini kaydetti.

Covid-19 ile mücadele sürecinin henüz tamamlanmadığını dile getiren Oktay, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına vurgu yaptı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir