• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Vali Deniz: "Karantinaya uymayan 226 kişiye 774 bin TL ceza uygulandı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Pandemi Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantı video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. 

Vali Ahmet Deniz başkanlığındaki toplantıda bugüne kadar alınan tedbirler ve uygulamalar değerlendirilirken, cumartesi gününden itibaren uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma yasağı kapsamında alınacak önlemler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

"Bazı caddelerde maske takmak zorunlu olacak"

Salgın sürecinde Manisa’da gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Vali Deniz, “Sürecin başından itibaren hızlı bir şekilde harekete geçerek üretim faaliyetlerine devam etmek zorunda olan sanayi kuruluşları ve maden ocaklarında çalışan personelin minimum seviyeye çekilerek zaruri durumlar harici çalışılmaması kararımız sayesinde bu alanlarda kontrolü sağladık. İlimiz genelinde fiziki mekânları uygun olmayan pazaryerlerini kapattık, bazı pazarların günlerini arttırdık. Vatandaş yoğunluğunun fazla olduğu alanları trafiğe kapattık, bazı caddelerde park yasağı uygulaması yaptık. Şimdide İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca yeni bir karar alarak vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu bazı caddelerde maske takmayı zorunlu hale getireceğiz.” dedi.

"Filyasyon çalışmaları önemli"

Pozitif vaka tespit edilir edilmez sağlık ekipleri tarafından pozitif vaka temaslı olan kişilerin hızlı bir şekilde tespit edilerek gerekli kontrollerinin sağlandığını belirten Deniz, salgının yayılmasını önlemek amacıyla bu kişilere 14 gün ev karantinası uygulandığını da söyledi. Filyasyon çalışmalarının hastalığın kaynağını tespit etmekte ve önlem almakta etkili bir yöntem olduğunu söyleyen Deniz, filyasyon ekiplerince bugüne kadar 5 bin 423 kişinin denetlendiğini, pozitif vaka temaslı olan veya il dışından ile gelerek 14 günlük karantina süresine uymayan 226 kişiye toplam 774 bin TL cezai işlem uygulandığını söyledi. 

"Testler Manisa CBÜ’de yapılıyor"

Vali Deniz, ildeki Covid-19 tablosunun Türkiye genel tablosuyla aynı seyirde devam ettiğini belirtti. İlk başta İzmir’de yapılan testlerin artık Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde günlük olarak yapılabildiğini de belirten Deniz, Manisa CBÜ’de günlük ortalama 450-500 civarında test yapılabildiğinin bilgisini verdi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında il genelinde market, pazaryeri, toplu taşıma ve servis araçları ile bu hafta açılan alışveriş merkezleri, berber ve kuaförlerde denetimlerin sıkı bir şekilde yapıldığı ifade eden Deniz, “Denetimlerimiz artarak devam edecek, alınan karar ve tedbirlere uymayanlara da cezai işlem uygulanmaya devam edecek.” dedi.(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir