• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Vali Gürel: “Eflani’deki göletlere 30 bin sazan yavrusu bıraktık”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Gürel, Covid-19 ile etkin mücadelede alınan önlemler ve sürdürülen çalışmalar hakkında Kaymakam Öz ve Belediye Başkanı Ertuğrul ile bir süre görüşerek, Vefa Sosyal Destek Grubunun ilçede yaptığı çalışmalar ve verilen hizmetler hakkında bilgi aldı.

Vali Gürel, Eflani ziyaretinde, su ürünlerinin gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sulardaki nesli tehlike ve baskı altında olan su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında üretim tesislerinde üretilen 10 bin sazan yavrusunu Ortakçılar Göletine bıraktı.

Gürel, “Ekolojik yaşamı desteklemek ve yerel balıkçılığa katkı sağlamak amacıyla 10 bin sazan yavrusunu Ortakçılar Göletine bıraktık. Esencik ve Bostancılar Göletine de 10 bin olmak üzere Eflani ilçemizde bulunan göletlere 30 bin sazan yavrusu bıraktık. Balıkların korunması ve sürdürülebilir avcılığına bağlı olduğundan bırakılan bu yavruların en az bir kez yavru vermesine imkân tanınmasını balıkçılarımızdan ve halkımızdan bekliyoruz. Zaten şu anda Hıfzısıhha Kurulu kararıyla bazı yasaklar getirdik ve uyguluyoruz.” dedi.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir