• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Irak Kürdistan Bölgesinde Coronavirus tehlikesi devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başkent Erbil’de basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Reber Ahmed, Coronavirus (Covid-19) tehlikesinin devam ettiğini kaydederek, hükümet olarak tedbirlerin sürmesinden yana olduklarını ancak vatandaşların durumunu göz önünde bulundurarak bir takım normalleşme adımları attıklarını belirtti.

Halen bazı günlerde virüs tespit edildiğini kaydeden Ahmed, Kürdistan Bölgesi’nin gerekli tedbir adımlarını atmakta erken davrandığını ifade etti.

Bu süreçte hükümetin en çok zarar eden olduğunu vurgulayan Ahmed, “Hükümet maddi zararı seçti, can kaybını seçmedi. Çünkü hükümet, halkın hükümeti.” dedi.

Bu süreçte kimsenin Coronavirus’e karşı mücadelede zafer ilan etmesinin mümkün olmadığını belirten Ahmed, bayram günlerinden Kürdistan Bölgesi’ndeki vilayetler arasında ve Kürdistan Bölgesi dışına gidiş gelişlerin olmayacağını ifade etti.

Kürdistan Bölgesi’nde şimdiye kadar 392 kişide Covid-19 tespit edilirken, bunlardan 379’u sağlığına kavuştu, 5 kişi ise yaşamını yitirdi. 8 kişinin tedavisi de devam ediyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir