• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Reform ve Değişim Bloğu: Siyonist işgalciler Filistin’de topraklarımızı çalmayı sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyük felaket anlamına gelen Nekbe'nin 72'inci yıldönümünü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Reform ve Değişim Bloğu, tarihte böyle bir günde siyonistlerin işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ile Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin ilhak kararının aynı günlere denk geldiğine dikkat çekti.

 İşgalci siyonistlerin her geçen gün Filistinlilere karşı yeni suçlar işlediği ve Filistin topraklarını çalmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, “İşgal rejimi, işgal yoluyla hayatı boyunca Filistin zihniyetini evcilleştireceğini ve yürüttüğü sahte uyum politikalarının yeterli olduğunu zannederek toprağa ve insana karşı suç politikasını izlemeyi sürdürüyor” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Trump'ın hazırladığı Ortadoğu Planı doğrultusunda Batı Şeria'daki yerleşim yerlerini ilhak etmeyi planlaması, Yüzyılın Anlaşması planının tüm dünyaya açıklanması ve Kudüs’ün siyonist rejimin başkenti ilan edilmesi ABD’nin, işgalcilerin işlediği suçlara ortak olduğunu gösterdiği vurgulandı.

Filistin meselesi için bir dönüm noktası olarak kabul edilen Oslo Anlaşması’nın Filistin davasını sekteye uğratan bir kambur olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu anlaşma, Filistin halkı olarak bizlere ve ilkelerimize karşı suçlar işleyen işgalciler için sığınacağı güvenli bir şemsiye oldu” denildi.

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de siyonistlerin işgal ettiği Filistin topraklarında kuruluşunu ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı Nekbe (büyük felaket) günü olarak anıyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs 1967'den bu yana işgal altında bulunuyor.

BM'nin 1948 tarihli Genel Kurul Kararı, siyonist çetelerin işlediği suçlarla topraklarından sürülen Filistinli mülteciler konusunda en belirgin kararlardan biri. Filistin'i işgal eden siyonist çeteler, Nekbe'de 520 Filistin köyünü ve kasabasını tahrip etti. İşgal yüzünden yurtlarından çıkarılanların ve onların çocuklarının oluşturduğu 6 milyondan fazla Filistinli mülteci durumuna düştü. Bunların önemli bir kısmı da Ürdün, Lübnan ve Suriye'de yaşamaktadır. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir