• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Üzerinden 72 yıl geçmesine rağmen Filistinlilerin dinmeyen acısı: Nekbe
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli vatandaşlar için zorunlu göç ve katliamların simgesi olan "Nekbe" üzerinden 72 yıl geçti. Filistinliler bugüne "Büyük Felaket" anlamına gelen Nekbe ismini veriyor.

İşgalci siyonistlerin 14 Mayıs 1948'de tarihi Filistin topraklarında kuruluşunu ilan etmesi, Filistinliler için onlarca yıldır devam eden felaketler silsilesinin başlangıcı oldu. Bu nedenle siyonist işgalcilerin Filistin topraklarını işgal ettiği tarih olan 14 Mayıs'ı takip eden gün yani 15 Mayıs "Nekbe" günü olarak sembolleşti.

Siyonist işgal güçleri Nekbe sırasında 1 milyona yakın Filistinliyi zorla topraklarından çıkararak sürgün etti. Filistinlilere ait 675 köy ve belde yok edildi. Siyonist çeteler 70'ten fazla katliam gerçekleştirdi ve 15 binden fazla Filistinli vatandaş hayatını kaybetti.

Nekbe'de sürgün edilen binlerce Filistinli, ülke içinde ve dışında oluşturulan 61’den fazla mülteci kampında zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor.

Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki mülteci kamplarının yanı sıra başta Suriye, Lübnan ve Ürdün olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde vatanlarından uzakta hayat süren Filistinli mülteciler, vatanlarına ve asıl topraklarına dönme hayallerini kuruyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir