• DOLAR 32.544
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2432.285
  • ...
Covid-19 vakalarının arttığı Gaziantep’te manzara değişmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında, 4 günlük sokağa çıkma yasağının uygulanacağı illerden biri olan Gaziantep'te maskesiz girişin de yasak olduğu caddelerde her geçen artan yoğunluk tedirginliğe neden oluyor.

 

Covid-19 vaka sayılarının arttığı kentte PTT başta olmak üzere banka önlerinde oluşan uzun kuyruklar devam ediyor.

Gaziantep İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından kent merkezinde ana çarşılar olarak bilinen Gaziler Caddesi başta olmak üzere Karagöz, İnönü ve Hoşgör caddelerinde maskesiz dolaşma yasağının da çarşılarda oluşan yoğunluğun önüne geçemediği görüldü.

Salgın süresince sessizliğin korunduğu ve vatandaşların çoğunluğunun evde kaldığı Gaziantep'te, çarşı ve pazarların eski günlerine dönmeye başlaması kurallara dikkat eden halkta büyük bir paniğe neden oldu.

Vatandaşların çoğunluğu yapılan uyarıları dikkate almayarak sokaklara akın ederken, özellikle de şehir merkezindeki en işlek caddeler havanın ısınmasıyla birlikte evden çıkan vatandaşlarla adeta dolup taşıyor.

Güzel havayı fırsat bilerek sokağa çıkan vatandaşlar, çarşı ve sokaklarda yoğunluk oluşturdu. Maskesiz dolaşmanın yasaklandığı Karagöz, Gaziler, İnönü ve Hoşgör caddelerinde yoğunluk devam ederken, birçok kişinin sosyal mesafe kuralını ihlal ederek yan yana yürümesi dikkat çekti.

Polis ve zabıta ekipleri tarafından bariyerlerle kapatılan caddelerin giriş noktalarında da maskesiz olan vatandaşların geçişine izin verilmezken, maskesi olanların ise ateş ölçümleri yapıldıktan sonra alındığı Gaziler Caddesi'nde yoğunluk bugünde devam etti.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir