• DOLAR 32.521
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2419.857
  • ...
Üfürükçü bulaştırdı iddiası bir sosyal medya yalanıymış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri'de Hatice A.,   kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Halil Bayram'ın evine taziyeye gitti. Evine döndükten sonra ise yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvuran  Hatice A.'ya yapılan koronavirüs testi pozitif çıkınca Kayseri Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hatice A.'nın, taziye evine gittiğini söylemesi üzerine çaloşma başlatan ekipler, Hatice A. ile aynı taziye evinde bulunan kadınlara test yaptı. Bazı kadınların da koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine 4 bin 500 nüfuslu mahallede, koronavirüs vakası görülen 30 ev karantinaya alındı. Jandarma ekipleri mahallede önlem alarak, vatandaşlara maske dağıttı.

'ÜFÜRÜKÇÜDEN DEĞİL'

Kayseri Kocasinan'daki bu vaka sosyal medyada çarpıtılarak konu edinildi. Sosyal medyadaki iddialara göre üfürükçü kadının biri sizi koronadan korumak için üfleyeyim demiş ve koronadan korunmak için üfürükçü kadına kendini üfletenlere koronavirüs bulaşmıştı.

Mahalle halkı  sosyal medyada yer alan 'üfürükçü kadın mahalleye koronavirüs bulaştırdı' iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, tepki gösterdi.

Mahalleden Firdevs Çalışkan, "Bizim mahallemizde herkes birbirini tanır. Burada öyle üfürükçü falan yok. Yemliha'da herkes ekmeğinin peşindedir. Bizim mahallemizde üfürükçü veya kötü bir iş yok. Derdimiz çalışmak ve daha iyi bir yaşama sahip olmak"dedi.

Öte yandan yetkililer de, sosyal medyadaki iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir