• DOLAR 32.545
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2438.21
  • ...
Hamas: Filistin’in tasfiyesini hedefleyen her türlü planı reddediyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arapçada büyük felaket anlamına gelen Nekbe'nin 72'inci yıldönümünü münasebetiyle yazılı açıklamada bulunan Hamas, Filistin halkının gasp edilen haklarının ve işgal edilen topraklarının geri alınması için silahlı mücadele başta olmak üzere işgalcilerle mücadelede her türlü stratejiyi uygulamanın Filistinlilerin tartışmasız hakkı olduğunu belirtti.

İşgalci siyonistlerin zulmüne karşı her zaman birlik ve dayanışma tarafında yer aldıklarına işaret eden Hamas yaptığı açıklamada, “Hamas, milli birliği azami derecede önemsemenin ötesinde bölünmelerin son bulması için birçok taviz verdi” ifadelerini kullandı.

Hamas, işgal altındaki Kudüs, Batı Şeria ve Gazze ahalisi başta olmak üzere bütün Filistinlilere, Nekbe’nin 72'inci yıldönümünü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katılma çağrısında bulundu.

İşgalcilerin zindanlarında tutuklu olan esirlerin durumuyla ilgili de açıklamalarda bulunun Hamas, “Son ferdine kadar bütün esirler hürriyetlerine kavuşuncaya kadar mücadelemizden geri durmayacağız. Bu, Hamas’ın esirlere ahdidir.” dedi.

1948'de siyonistlerin Filistin topraklarını işgal etmesiyle Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulmasının yakın tarihte işlenen en büyük suç olduğuna dikkat çekilen açıklamada, siyonist işgalcilerin, söz konusu tarihlerde Filistinlilere yönelik vahşi katliamlar gerçekleştirdiği, milyonlarca Filistinlinin topraklarından göç ederek vatansız kalmasına neden olduğu ve birçok tarihi eseri tahrip ederek tarihi gerçekleri değiştirmeye yönelik adımlar attığı kaydedildi.

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de siyonistlerin işgal ettiği Filistin topraklarında kuruluşunu ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı Nekbe (büyük felaket) günü olarak anıyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs 1967'den bu yana İsrail işgali altında bulunuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir