• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Duma onayladı: Rusya'da referandumda internet ve posta ile oy hakkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnterfaks ajansına bilgi veren Duma Sivil Toplumu Geliştirme Komitesi Başkan Yardımcısı Dmitriy Vyatkin, söz konusu düzenlemenin koronavirüs salgını önlemleri kapsamında yapıldığını söyledi.

Rusya Merkez Seçim Komitesi Başan Yardımcısı Nikolay Bulayev ise, “Yasada önemli bir yenilik yok. Postanelerden oy kullanma imkanı uzun yıllardır vardı. Uzaktan oy kullanma uygulaması ise Moskova’da denenmişti, şimdi ise Rusya genelinde anayasa referandumunda uygulanması planlanıyor” dedi. 

Ülkenin tüm bölgelerinin elektronik oy kullanma uygulamasına henüz hazır olmadığına işaret eden yetkili, “Uzaktan elektronik oy kullanma uygulaması için henüz teknik imkanlar sadece Moskova’da mevcut, ancak bölgeler de bunun üzerinde çalışıyor” diye konuştu. 

Rusya’da 22 Nisan’da yapılması planlanan anayasa referandumu koronavirüs salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelemişti. Medyada,  Putin'in 2024'ten sonra da başkan seçilmesinin önünü açacak referandumun bir an önce yapılmasında Kremlin'in  ısrar ettiği yorumları yer almıştı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir