• DOLAR 32.524
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2429.13
  • ...
Çin'den ABD'nin "Hackerler aşı çalışmamızı çalıyor" iddialarına yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, ABD'nin iddialarına ilişkin gazetecileri yaptığı açıklamada, "Çin, bu tür iftira ve iftira ifadelerine şiddetle karşı çıkıyor." dedi.

Lijian, ülkesinin , Coronavirus'le mücadelede büyük bir başarı elde ettiğini, ilaç ve aşı geliştirilmesinde ön planda olduğunu savunarak, "Aslında birilerinin Çin'den (aşı gelişmeleri hakkında bilgi) çalacağı konusunda endişelenmemiz için çok daha fazla neden var. Çin'in siber saldırılardan en çok etkilenen ülkelerden biri olduğunu birçok kez söyledik. Her türlü siber saldırıya şiddetle karşıyız." ifadelerini kullandı.

"Söylentilerin yayılmasının virüse karşı mücadelede yardımcı olmayacağını" belirten Lijian, "Amerika'yı daha fazla hayat kurtarmaya, dünyada salgına karşı işbirliğini güçlendirmede yapıcı bir rol oynamaya ve başkalarına iftira ederek sorumluluğu üzerlerinde atma çalışmalarını durdurmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Dün, ABD İç Güvenlik Bakanlığı'na bağlı Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı, Çin'in Covid-19 aşısının gelişimini, teşhisini ve tedavisini araştıran ABD kurumlarına siber saldırıların arkasında olduğunu açıklamıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir