• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
CHP'li Kaya: AVM'ler açılıyorsa Meclis de açılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM (AA) 

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Mart'ta 20 bin öğretmenin atamasını duyurduğunu belirterek, 16 Mart'ta okullarda eğitim ve öğretime ara verildiğini anımsattı.

Ataması yapılan öğretmenlerin, göreve başlama heyecanıyla hemen çalıştıkları iş yerlerinden ayrıldığını ve görev yerlerine gitmek için gün saymaya başladığını dile getiren Kaya, "Artık kamu çalışanı oldukları için yasal olarak sigortalı bir işte çalışmaları hukuken mümkün değildi. Ancak Erdoğan'ın verdiği müjde 20 bin öğretmenin kursağında kaldı. O gün bugündür ataması yapılan 20 bin öğretmen, kararnamelerinin çıkmasını bekliyor. Bu öğretmenler, 58 gündür kararnameleri çıkmadığı için göreve başlayamıyorlar ve göreve başlayamadıkları için de maaş alamıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti, ataması yapılan 20 bin öğretmenin maaşını ödeyemeyecek acizlikte değil." diye konuştu.

"83 milyon ana kuzusu değil mi?"

AVM'leri açan ve futbol maçlarını oynatanların, Meclisi kapalı tuttuğunu savunan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletvekillerinin canı, 83 milyon insanın canından daha mı kıymetli? Milletvekili ana kuzusu da o 83 milyon ana kuzusu değil mi? Yurttaşlarımızın canı yok mu? TBMM çalışanlarına en çok ihtiyaç duyduğumuz bir zamanda Meclis kapalı. Bizim öncelikle yapmamız gereken Meclisi çalıştırmaktır. TBMM derhal açılmalıdır ve halkın lehine olan yasalar ivedilikle çıkarılmalıdır. Ataması yapılmış, kararnamesi imzalanmayan 20 bin öğretmenin sorununu TBMM'deki 600 milletvekili çözmek zorundadır. O insanların vebali bizim boynumuzun borcudur."

Kaya, "Şimdi ise Kovid-19 tehditi bahane edilerek Meclis tatil edildi, devre dışı bırakıldı. Buradan TBMM Başkanı'na bir çağrı yapıyorum; parlamentoyu lütfen açın, milletvekilleri görevi başına gelsin." dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir