• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Eski AK Partili vekil Yüce'den İstanbul Sözleşmesi tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski AK Parti milletvekili Said Yüce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda 13 yaşında çocukların flört ve cinsel birliktelik yaşamasının İstanbul Sözleşmesi'yle garanti altına alındığı halde 15-17 yaşında evlilik yapan erkeklerin hapse atıldığına dikkat çekti.

Yüce, "Anlayacağınız fuhuş kanunla serbest, meşru evlilik yasak. Yanlışın önündeki dalgakıran KADEM." dedi.

İstanbul Sözleşmesi 'nin 2011’de eski Aile Bakanı Fatma Şahin tarafından hazırlandığını ve eski Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından imzalandığını hatırlatan Yüce, "Fuhuşu ve eşcinselliği garanti altına alan, 17 yaşında genç evliyi hapse atan bu kanuna destek olanlar Allah’ın huzuruna nasıl çıkacaklar?" diye sordu.

Yüce, şunları söyledi:

"Af yasası çıkarken de bu yanlış düzeltilmedi. Fuhşu teşvik edenler, katiller, hırsızlar ve nice sahtekarlar serbest bırakıldı. Ama binlerce cebir-şiddet olmadan severek ama erken yaşta evlenmiş binlerce erkek hapiste. Gözü yaşlı aileleri mahzun. Başımıza daha çok musibet gelir

İstanbul Sözleşmesi'ne göre 12 yaşında bir çocuk affedersiniz 'ben cinsiyet değiştirmek istiyorum' derse, Babası 'hayır' derse 43. Maddeye göre devlet çocuğu ebeveynden alarak ameliyat ettirip, eşcinsel bir aileye verebilecek. Bugünkü iktidar yapmaz ama başkası gelse amir hüküm bu.

Yürürlükteki İstanbul Sözleşmesi'ne göre Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın zina ve eşcinsellikle ilgili yakınlarda yaptığı konuşma kesinlikle şer’i kanuna göre suç. İlgi madde ve fıkralarına göre eşcinsellik dahil gayr-i meşru bütün ilişkiler serbest. Eleştirmek bile suç." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir