• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Test kitleri 50’den fazla ülkeye ihraç ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TRT Radyo-1'deki "Gün Ötesi" programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Salgınla mücadelenin en önemli ayaklarından birinin test kitleri olduğuna işaret eden Varank, Türkiye'de mikrobiyolojik testleri yapan makinaların üretimini yapan bir altyapının bulunduğunu belirtti.

Varank, bu konuda kullanılan test kitlerinin üretimiyle ilgili de özel sektör firmalarının çalıştığını anlatarak, Sağlık Bakanlığının kullandığı test kitinin yerli bir firma tarafından geliştirildiğini ifade etti.

Bu konuda hiçbir kapasite probleminin olmadığını söyleyen Varank, bakanlıkla irtibatta olan 13 firmanın test kitleri ürettiğini ve 50'den fazla ülkeye ihraç edildiğini anlattı.

Varank, yerli solunum cihazının üretim sürecine de değinerek, solunum cihazıyla ilgili yurt dışından talepler olduğuna işaret etti.

Varank, “Büyük bir liste var elimizde. Bunlarla ilgili şu anda firmalarımız, Sağlık Bakanlığı ve ASELSAN ihracatla ilgili çalışmalarını, hazırlıklarını yapıyorlar, önümüzdeki günlerde netice alacağız. Ev tipi solunum cihazlarıyla ilgili zaten ülkemizde bir ihtiyaç olmadığı için ihracatın önünü açtık." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir