• DOLAR 32.572
  • EURO 34.907
  • ALTIN 2434.268
  • ...
Taliban'dan kararlılık açıklaması: Biz hazırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Taliban, Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin savaş ilanına yanıt verdi.

Dün yaptığı açıklamada Taliban'a karşı harekat başlatacaklarını belirten Gani'nin açıklamasından saatler sonra Taliban, "savaşa hazır olduklarını" belirten bir açıklama yayınladı.

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yayınlanan ve sosyal medya vasıtasıyla servis edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İslam Emirliği, Kabil şehrinin Deşti Barçi bölgesinde ve Nangarhar'ın Heva ilçesinde DAEŞ militanları tarafından sivilleri hedef alan saldırıları şiddetli bir şekilde kınadı.

Ancak hatırlamalıyız ki Afganistan'ın hiçbir yerine DAEŞ'in bilinen bir kalesi kalmadıysa, bu İslam Emirliği'nin kararlı operasyonları sebebiyledir. Böylesi saldırılar millete zarar vermek, başarısız politikaları uygulamaya alan sağlamak, İslam karşıtı ve barış karşıtı adımlar atmak için düzenlenmektedir. Bu saldırılar DAEŞ üyeleri ve Kabil hükümeti istihbaratı tarafından, Kabil'de ve diğer şehirlerde bulunan hücrelerde ortak olarak planlanmakta ve icra edilmektedir.

İslam Emirliği ve Birleşik Devletler tarafından imzalanan, ulusal ve uluslararası taraflarca onaylanan anlaşmadan bu yana, Eşref Gani yönetimi barış sürecinin önünde engeller çıkarmak için çalışmaktadır.

Anlaşmanın uygulanması, Afganlar arası görüşmelerin başlaması ve mevcut koronavirüs tehdidi karşısında binlerce mahkumun hayatını kurtarması gibi önemlere sahip olan esirlerin bırakılması sürecini ertelemekten, şimdi İslam Emirliği'ne karşı saldırı operasyonları ilan etmeye kadar, her şey Eşref Gani'nin savaşın gölgesi altında, yönetimin süresini uzatmayı amaçladığını gösteriyor.

İslam Emirliği'nin askeri tertipleri, tüm düşman hareketlerine ve hücumlarına karşı koymak için, halkını ve cephelerini güçlü biçimde müdafaa etmek için tamamen hazırdır.

Halen bazı çatışmaların devam ediyor olma sebebi de bazı bölgelerde Kabil yönetimi güçlerinin yeni bölgeler elde etmeye, yeni kontrol noktaları ve karakollar kurmaya çalışmasıdır.

Şimdiden itibaren şiddetin artmasının ve bundan doğacak sorunların tüm sorumluluğu doğrudan Kabil hükümetinin omuzlarındadır. İslam Emirliği, elhamdulillah, her duruma karşı kapasite sahibi ve hazır vaziyettedir."

"Süreci ihlal eden Kabil hükümeti"

Öte yandan, Taliban'ın Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin de son duruma ilişkin bir açıklama yaptı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Şahin, barış sürecini ihlal eden ve saldırılar düzenleyen tarafın Kabil hükümeti olduğunu savundu.

Şahin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kabil yönetimi istihbarat şefi Ahmed Ziya Sirac, İçişleri Bakanı Mesud Andarabi ve Savunma Bakan Yardımcısı Yasin Ziya, bir görüşme için 10 Mayıs'ta Kabil yönetimi meclisine çağrıldı.

Ulusal Güvenlik Direktörlüğü Şefi Ziya Sirac 1 Haml-15 Sevr tarihleri arasında (20 Mart-4 Mayıs) Taliban'ın 220 saldırı düzenlediğini söyledi. Bunun ardından Mesud Andarabi de Kabil yönetimi güçlerinin aynı dönemde Taliban'a karşı 1200 ortak operasyon düzenlediğini belirtti.

İstatistikler oldukça açık, şiddeti kim tırmandırıyor?"

mepa news

Bu haberler de ilginizi çekebilir